Cu 25 la sută au fost majorate normele de asigurare cu produse alimentare a donatorilor și a unor instituții pediatrice

0
48

Cabinetul de Miniștri a aprobat  majorarea cu 25% a normelor de asigurare cu produse alimentare a pacienților de la șapte instituții publice bugetare cu profil pediatric din subordinea Ministerului Sănătății, transmite moldpres.md 

Este vorba de următoarele instituții: Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii, Chișinău; Centrul de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă, Chișinău; Centrul de Plasament Temporar și Reabilitare pentru Copii, Bălti; Centrul de Recuperare pentru Copii, Ceadîr-Lunga; Centrul Ftiziopneumologic de Reabilitare pentru Copii, Cornești; Centrul Ftiziopneumologic de Reabilitare pentru Copii, Târnova;  Centrul de Reabilitare pentru Copii „Sergheevka”, Ucraina.

Totodată, în aceeași măsură, se va majora și pachetul alimentar pentru donatorii care oferă sânge și componente sangvine în mod neremunerat la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

Modificările țin doar de instituțiile cu finanțare de la bugetul de stat, a căror alimentare este aprobată prin tarife fixe. Prevederile nu se referă la alimentarea pacienților din instituțiile medico-sanitare publice, încadrate în sistemul de Asigurări Obligatorii de Asistență Medicală, a căror alimentare nu este reglementată prin tarife stricte. Majorarea normelor de cheltuieli cu 25% a pornit de la nivelul cumulativ al indicelui prețurilor de consum (IPC).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.