Corul „BALADA” din satul Măgdăcești a câștigat ediția a XXVI a Concurs  zonal de muzică sacră „Cu noi este Dumnezeu”

0
158

Concursuri

  La Soroca a avut loc tradiționalul concurs de muzică sacră „Cu noi este Dumnezeu”, la care au participat 16 colective artistice din raioanele Soroca, Drochia, Glodeni, Șoldănești și Criuleni. Scenariul și regia evenimentului a fost scris de Maria Ursachi, eleva catedrei „Regie” de la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca. În cadrul festivalului a fost expusă o expoziție de copturi Pascale, icoane și ouă încondeiate. Și precum un concurs are învingători și premianți, vă propunem lista laureaților:

I .CORURI DE COPII: Premiul III – corul de copii „Vocile Nistrene” din satul Cosăuţi dirijor Vasile  Palanciuc, premiu 500 de lei; Premiul II – corul de copii „Fantezie” de la Şcoala de Arte din  Glodeni, dirijor – Grab Olga, premiu 800 de lei; Premiul II – corul de copii „Armonie” de la Şcoala de  muzică din Şoldăneşti, dirijor  Olga Cuculescu, premiu 800 de lei;  Premiul I – Corul claselor mari „Belcanto” de la Şcoala de Arte „E. Coca” din Soroca, dirijor Ludmila Samarin, premiu 1000 de lei.

  1. ANSAMBLURI VOCALE: Menţiune – ansamblul vocal din satul Voloviţa, conducător artistic Valentina  Gîlcă, premiu 400 de lei; Premiul III – ansamblul vocal din satul Pârliţa, conducător Valeriu Caldari, premiu 500 de lei; Premiul II – ansamblul  vocal din satul Vărăncău, conducător artistic Lidia Panici, premiu 750 de lei și ansamblul vocal  din satul Vădeni, conducător  Ion Balanici, premiu 750 de lei; Premiul I – Ansamblul vocal din satul Şolcani, conducător artistic Cristina Ursachi, premiu 1000 de lei.

III. CORURI BISERICEȘTI ȘI CORURI CU VOCI EGALE: Premiul III – Corul bisericii „Sf. Arhangheli  Mihail şi Gavriil” din satul Bulboci, dirijor Veaceslav Melnic, premiu  500 de lei; Premiul II – Corul bisericii  Sf. Mare Mucenic Dimitrie din cartierul Bujărăuca, dirijor Ludmila Samarin, premiu 750 de lei și Corul veteranilor de la Palatul de Cultură Soroca, dirijor Tatiana Rudei, premiu 750 de lei; Premiul I – Corul  de preoţi din raionul Soroca, dirijor  Mihail Rotari, premiu 1000 de lei.

  1. CORURI MIXTE, MIXTE INCOMPLETE: Premiul II – Corul „Ion Madonici” din s. Cosăuţi, dirijor Aliona Roşca, premiu 1000 de lei; Premiul I – Corul „Crai nou” din orașul Drochia, dirijor Granevschi  Oxana, premiu 1500 de lei.
  2. PREMIUL MARE: Corul „Balada” din satul Măgdăceşti, raionul Criuleni, dirijor Diana Maxim Ciutac, premiu 2000 de lei.
  3. RECITAL: Ansamblul vocal „Divinitate” de la Palatul de Cultură din Soroca, conducător artistic Ion Rotari, 1000 de lei; Corul „Orantis” de la Palatul de  Cultură din  Soroca, dirijor, Veronica Chiţan, 1000 lei

Felicitări participanților la concurs! HRISTOS A ÎNVIAT!

Articolul precedentDeputații Alla Pilipețcaia și Ion Babici: venituri și averi în 2022
Articolul următorTradiţii şi obiceiuri în Miercurea Albă. Ce nu au voie să facă femeile, puţini credincioşi mai ţin cont
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.