Concert Open Air la Cetatea Soroca (VIDEO)

0
21

Un concert inedit, în aer liber, la care participă artişti de la Moldovan National Youth Orchestra, va fi susținut astăzi, la Cetatea Soroca. Evenimentul va începe de la ora 19.00.

Andriano Marian, directorul Moldovan National Youth Orchestra, a declarat că ,,încă de la fondarea orchestrei, în 2011, marea dorinţă a fost să facem muzica clasică accesibilă publicului larg. Iar manifestările culturale de tipul celor open air sau flashmob vin să aducă muzicianul unde este ascultătorul şi nu invers, cum se întâmplă tradiţional”.

Astfel, în perioada iulie-august se desfășoară şase concerte inedite, printre care Muzică de film, Concert Open Air la Cetatea Soroca, Recital alături de Valentina Naforniţa şi un concert grandios la Filarmonica din Kiev.

Ediţia concertelor de vară 2016 se desfăşoară sub sloganul „Vara celor 100 de tineri muzicieni”, având ca obiectiv un număr record de beneficiari din ţări ca Moldova, România, Ucraina, Letonia, Belarus, Elveţia şi Olanda.

Aceste concerte speciale ale tinerilor muzicieni moldoveni sunt susţinute, alături de Fundaţia ,,Edelweiss”, de către Minsterul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, Ambasada Statelor Unite ale Americii în Moldova, Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român la Chişinău „Mihai Eminescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.