Cine mănâncă astăzi pește se tratează de toate bolile – tradiții și obiceiuri de Florii

0
138

Potrivit unei legende vechi, ramurile de salcie cu care merg astăzi la biserică s-ar fi făcut punte peste un râu pentru Maica Domnului, ajutând-o astfel să-şi continue drumul. tradiția populară spune că, ramurile ajută la tămăduirea bolilor, la belșug în gospodărie și sunt păstrate pe tot parcursul anului, până la următoarea sărbătoare de Florii. Există obiceiul ca părinţii să-i lovească pe copii cu nuieluşe de salcie când vin de la biserică, pentru a creşte sănătoşi şi înţelepţi.

Nu doar salciile au proprietăți nebănuite, dar și peștele, care se mănâncă în Duminica Floriilor – peștele consumat în această zi are puteri tămăduitoare și cine mănâncă se va lecui de orice boală.

Cel care se împărtăşeşte de Florii are mari şanse să i se împlinească orice dorinţă îşi va pune în gând, atunci când se apropie de preot… Cum va fi vremea de Florii, aşa va fi şi în ziua de Paşte, se spune la ţară… Cine se spală de Florii pe cap trebuie s-o facă doar cu apă desântată şi sfinţită, altfel riscă să albească precum pomii care dau în floare… Dacă te speli pe cap în această zi, fără apă descântată şi sfinţită, părul va albi peste noapte.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentCum și de ce s-a transformat “Calmo” în “Quadro Grup”, iar mai apoi în “Ermo Grup”? / VIDEO
Articolul următorCâte zile ai voie să ții ouăle în frigider. Trebuie să le arunci dacă a trecut perioada
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.