Cine are verde pentru România și cine are roșu…

0
109

  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de la București a prelungit, din 17 iulie, starea de alertă pe întreg teritoriu României. La fel, se menține închiderea temporară, totală sau parțială a punctelor de trecere la frontiera României cu Republica Moldova: Rădăuți-Prut, județul Botoșani; Oancea, județul Galați.

Intrarea pe teritoriul României se interzice cetățenilor străini și apatrizilor. Excepție fac membrii de familie ai cetățenilor români; membrii de familie ai cetățenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, cu rezidență în România; persoanele care posedă o viză de lungă ședere; persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent. Sunt admiși pe teritoriul României cadre medicale, cercetătorii în domeniul medical, cadrele medicale pentru îngrijire geriatrică, precum și transportatorii și alte categorii de personal implicat în transportul de bunuri.

Interdicția de intrare pe teritoriul României nu se aplică pentru personal diplomatic sau consular; personalul organizațiilor internaționale, personalul militar sau personalul care poate asigura ajutor umanitar. Nu este restricționat nici tranzitul sau accesul pasagerilor care călătoresc din motive imperative, au nevoie de protecție internațională sau din alte motive umanitare.

Zborurile efectuate de operatorii economici din aviație spre Belgia, Franța, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii și Turcia și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România, sunt suspendate, cu anumite excepţii. În spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă rămâne obligativitatea purtării măștii de protecție.

 

 

 

 

 

Articolul precedentNu există meserii doar pentru bărbați sau doar pentru femei, contează profesionalismul
Articolul următorConcursul de admitere se va desfășura în regim online.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.