Chișca ca la Soroca / „Ghidul bucatelor tradiţionale din raionul Soroca”

0
67

Preparatele din carne de pasăre pregătite și consumate de locuitorii din raion sunt variate după compoziție, tehnologia de preparare, produse alimentare asortate, etc. În fiece zi, în familie se pregătesc supe, cartofi cu pui sau găină, pui în smântână.
Unele bucate se pregătesc la sărbătorile de familie și calendaristice: rațe, gâște sau găini umplute, desigur prezente sunt și răciturile de cocoș sau curcan. Pe lângă bucatele preparate de pe timpuri, dar care își păstrează locul sunt cunoscute bucatele noi intrate în bucătăria noastră: diferite salate cu piept de găină, bătutele din piept de găină, pulpe umplute cu ciuperci, gâturi de pasăre umplute.

Se pregătește de obicei în zilele de sărbătoare, de regulă de Paște sau de Crăciun. Prepararea felului include sânge proaspăt de porc, hrișcă, lapte și piept de porc. Este nevoie de mult timp pentru a găti sânge, deoarece toate ingredientele trebuie să fie pregătite și răcite. Se fierbe hrișca până la jumătate de gata, se prăjește cu ceapă, se fierbe laptele.
Preparare:
Pentru chișca cu sânge, avem nevoie de un intestin mare de porc. Trebuie să fie spălat bine și curățat, înmuiat într-o soluție de acid acetic ușor. După aceea, este umplut cu umplutură, pus într-o cratiță, unde se fierbe timp de trei ore pe un foc mic, răcit, prăjit într-o tigaie pe toate laturile și servit la masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.