China duce inteligența artificială la un alt nivel: prezentatoarea de știri AI nu doar zâmbește la cameră

0
1235

Postul de știri de stat din China, People Daily, a dezvăluit noul său prezentator creat cu inteligență artificială, numit „Ren Xiaorong”, într-un videoclip postat duminică pe principala platformă de socializare a țării, Weibo.

Creatorii lui Xiarong susțin că aceasta poate vorbi despre orice subiect. Cu toate acestea, conform rapoartelor, ancora alimentată de inteligență artificială poate răspunde doar la întrebări despre subiecte prestabilite. Acestea includ „tehnologie de ultimă oră”, „reducere de taxe”, „angajare” și „Inițiativa Belt and Road”. Răspunsurile lui Xiarong sunt în conformitate cu ideologia PCC, iar telespectatorii nu pot să iasă din scenariu și să scrie propriile întrebări.

Xiarong nu este primul prezentator de știri pe bază de inteligență artificială

Xiarong este cel mai recent prezentator dintr-un grup AI care apare online și la televiziunea din China. Primul prezentator bazat pe inteligență artificială a debutat la agenția de știri de stat Xinhua în 2018 și a fost modelat după un reporter uman real.

În timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, China a dezvăluit, de asemenea, o gazdă virtuală, precum și primul prezentator AI al țării care folosește limbajul semnelor .

S-a vorbit anterior despre modul în care guvernul Venezuelei folosea prezentatori de televiziune falși, generați de inteligență artificială pentru a răspândi dezinformarea. Postul de televiziune de stat venezuelean VTV a folosit gazde deepfake vorbitoare de engleză de la o agenție de presă americană fictivă, numite Noah și Daren, pentru a împărtăși știri fals pozitive despre țară.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCum plantezi morcovi cu hârtia igienică din baie
Articolul următorMeteo: pentru astăzi se anunță ploi și până la +13 grade Celsius
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.