Cele mai multe insule din lume se află la doar două țări de Republica Moldova

0
357
Foto Drahomír Posteby-Mach / Unsplash

Suedia e statul cu cele mai multe insule. Sunt priveliști de vis pe care trebuie să le vedeți. Potrivit datelor de la Statista, țările cu cele mai multe insule numără zeci de mii fiecare. Australia, Filipine și Cuba au mii de insule fiecare. Peisajele sunt de vis, natura este sălbatică, iar experiențele, unice, informează Digi24.

Țările cu cele mai multe insule Suedia – 267.570 Norvegia – 239.057 Finlanda – 178.947 Canada – 52.455 Indonezia – 17.504 SUA – 18.617 Australia – 8.222 Filipine – 7.641 Cuba – 4.195 Indonezia are peste 17.500 de insule tropicale, cu plaje, păduri, lagune şi lacuri. Unele lanțuri de insule se întind pe zeci, chiar sute de mii de hectare. Cea mai cunoscută insulă e de departe, Bali, supranumită insula magică a zeilor. Aici găsiți cascade ireale, de zeci de metri înălțime, temple și plaje cum nu veți vedea în altă parte. Statele Unite ale Americii și Canada au împreună peste 70.000 de insule. Dintre acestea, Hawaii este visul oricărei persoane care vrea să ajungă în acel paradis tropical. Este, cu siguranță, un loc al încântărilor exotice. Iar cele mai multe insule se găsesc în Scandinavia. Suedia, Norvegia și Finlanda au împreună aproape 700.000 de insule. Fiorduri, peisaje de vis și munți care alcătuiesc un real spectacol.

SURSA: Digi24


Articolul precedentFC Speranța: câștigă în deplasare, cu 4-1 și pierde acasă, cu 1-2
Articolul următorA donat corneea ochilor fiului ei, care a suferit și a murit de cancer: „Sunt o mama distrusă de durere, dar fericită știind că ochii copilului meu mai pot vedea lumina”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.