Cea mai puternică rugăciune în Postul Paștelui

0
491

De la Muntele Athos, Părintele Teologos a dezvăluit care este cea mai puternică rugăciune în Postul Paștelui. Ce trebuie să știe credincioșii în această perioadă.

A început perioada de pregătire a sufletului și organismului pentru cea mai importantă sărbătoare a anului

În 2024, Postul Paștelui începe luni, 18 martie, și se încheie pe data de 5 mai, când ortodocșii vor celebra Paștele. Următoarele 40 de zile sunt o perioadă de purificare, menită să pregătească sufletul, corpul și mintea pentru cea mai importantă sărbătoare a creștinismului.

Invitat la podcastul găzduit de Adrian Artene, Părintele Teologos, un român care și-a dedicat viața credinței în Dumnezeu, a dezvăluit care este, de fapt, cea mai puternică rugăciune în Postul Paștelui. Este vorba despre cea ciclică, ce se rostește dintr-un singur gând.

Cea mai puternică rugăciune în Postul Paștelui

Părintele a punctat că prin rugăciune ciclică se asigură constanță, disciplină, se stabilizează mintea și o desprindere de patimi – elemente necesare în viața omului.

„Cea mai puternică formă de rugăciune este rugăciunea ciclică, rugăciunea dintr-un gând. «Doamne Iisuse Hristoase miluiește-mă». Atât. Și mai ales dacă în această formă de rugăciune se folosește și metanierul, care folosește, după cum spuneam, pipăitul, mintea se adună foarte bine. Contabilizarea, numărarea care se face pe metanier este esențială și asta nu pentru că Dumnezeu este contabil, adică îmi dai atâta, îți dau atâta, ci pentru că asigură constanță, asigură program omului.

Omul după căderea lui Adam, ruperea acea minte gigantic, omul este victima influențelor, este foarte labil și din cauza asta are nevoie de program, are nevoie de număr pentru el, nu pentru Dumnezeu.

Dacă omul în fiecare zi face 300 de «Doamne, Iisuse», de ce zic 300, 300 înseamnă cam zece minute, care este ridicol de puțin, dar să fie. Atunci acest lucru îl împinge foarte bine înainte.

Asigură constanță, stabilizează mintea, se adună, iese din simțuri, se extrage de acolo și ușor nu se înșală. Ușor nu se înșală, nu mai este dus de patimi, de acești magneți, ca boul de belciug”, a explicat Părintele Teologos.

„Sufletul uman are mai multe părți”

Părintele a mai spus că sufletul omului este construit din patru părți raționale și două iraționale. Din prima categorie face parte mintea, pe care trebuie să o separăm de logică.

„Sufletul uman are mai multe părți. Are patru părți raționale și două părți iraționale. Dintre părțile raționale, cea mai importantă este mintea, care este altceva decât logica. Logica o folosim din păcate foarte des, mult mai des decât ar trebui. Și logica acționează în pași. Am hainele murdare și mă duc cu ele la mașina de spălat și pun săpun, pun balsam, apăs pe bum și le scot. Logica este făcută pentru materie”, spune el.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentSe așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Florești, Izvoare, Iliciovca și alte localități
Articolul următorDirecția Ocuparea Forței de Muncă Drochia susține integrarea pe piața muncii
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.