Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 ouă pe zi. Beneficii sau nu pentru sănătate?

0
1663

În ultimii ani de zile, îngrijorările privind consumul de ouă par să nu mai fie atât de proeminente în conștiința publică. Ce spun experții în nutriție despre rolul acestor produse în alimentație. Află în rândurile de mai jos ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 ouă pe zi. Câte ar trebui să consumi, de fapt, pe durata a 24 de ore.

Câte ouă putem să mâncăm zilnic, de fapt

Problema consumului de ouă a reprezentat un subiect de mare interes pentru opinia publică. Specialiștii în domeniul nutriției au ajuns la concluzia că nu trebuie să mâncăm nici prea multe, însă nici prea puține ouă pentru a ne menține organismul într-o formă sănătoasă.

În general, numărul de ouă ce pot fi mâncate pe parcursul a 24 de ore depinde foarte mult de sănătatea consumatorului. Persoanele care prezintă boli de inimă și/sau diabet trebuie să evite să consume multe ouă. În cazul acestora, specialiștii recomandă un număr de două ouă pe zi.

Trebuie avut grijă, în același timp, și la produsele alături de care se mănâncă ouăle. Experții în nutriție nu recomandă, de exemplu, consumul de ouă împreună cu alimente bogate în grăsimi saturate, cum ar fi carnea roșie. Totul, din cauză că această combinație alimentară conduce la creșterea colesterolului.

În general, un consum mare de ouă este riscant în ceea ce privește starea de sănătate a unui individ. Majoritatea oamenilor pot consuma trei ouă pe zi, fără să se confrunte cu probleme din acest punct de vedere. Bineînțeles, în condițiile în care nu prezintă afecțiuni serioase de sănătate, spun medicii nutriționiști.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 ouă pe zi

Specialiștii în domeniul nutriției spun că un consum de trei ouă pe zi este specific unei diete echilibrate. Știm deja cu toții că aceste resurse proteice sunt bogate în colesterolul bun. Pe cale de consecință, ouăle reduc efectele nocive produse de alimentele care sunt bogate în colesterolul rău.

Un consumator care include în programul său alimentar trei ouă pe zi are parte de mai multe beneficii. Tu știi ce se întâmplă în organismul uman dacă mănânci trei ouă zilnic? Gălbenușul oului este bogat în colină, o substanță esențială pentru funcționarea creierului și care, implicit, ajută la dezvoltarea acestuia.

Citește și: Cum îţi dai seama că un ou este stricat. Cel mai simplu mod, dezvăluit de bucătarii profesionişti

Ouăle mai prezintă și vitamina D, care joacă un rol important în absorbția calciului. Un consum regulat de trei ouă pe zi ajută, astfel, la dezvoltarea sănătății oaselor. Totodată, ouăle luptă și cu deficiența de fier, astfel încât vei putea observa rapid, dacă vei consuma ouă regulat, că vei fi mai puțin obosit, agitat și că nu te vei mai confrunta cu dureri de cap.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentAmestecul banal care îți face prosoapele ca noi. Ce să pui în mașina de spălat
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Fațade tradiționale
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.