Ce înseamnă litera M care se află pe frunțile unor pisici?!

0
304

Pisicile pot fi de diverse rase și tipuri. Unele sunt negre, altele au ochi albaștri și altele au fruntea marcată cu un semn aparte. Tu știi ce înseamnă litera M care se află pe frunțile unor pisici? Legendele ascund tot felul de secrete despre acest indiciu al felinelor, asociindu-l cu Mahomed sau cu nașterea pruncului Iisus. Ce spun oamenii de știință despre asta.

Ce înseamnă litera M care se află pe frunțile unor pisici

Ai observat vreodată că unele pisici au, pe frunte, un semn în forma literei M? Există povestioare care leagă existența acestui detaliu al felinelor cu Mahomed sau cu nașterea pruncului Iisus. Da, ai citit bine. Alții spun că semnul cu pricina are rădăcini în evenimente foarte, foarte îndepărtate.

Litera M de pe frunțile unora dintre pisici reprezintă elementul genetic diferențiator al felinelor abisiniene, spun unii. Acestea reprezintă o rasă cu origini destul de misterioase. Există informații care îi determină pe unii să creadă că pisicile abisiniene provin, de fapt, din Egiptul Antic sau din Etiopia.

Revenind la semnul de pe frunțile unora dintre animalele de companie, să vorbim despre legendele interesante care explică apariția acestuia. Se spune că Mahomed avea o pisică pe nume Muezza. Potrivit legendei, întemeietorul religiei islamice ar fi fost atacat, la un moment dat, de un șarpe. Pisica lui a intervenit și l-a salvat înainte ca situația să degenereze. Ca răsplată divină, felina s-a ales pe frunte cu un semn în forma literei M, care ar fi trebuit să transmită că este demnă de respect.

O altă legendă leagă semnul M de pe frunțile pisicilor cu povestea naștereii lui Iisus. Da, ai citit bine. Potrivit povestioarei cu pricina, Fecioara Maria ar fi găsit o pisică, pe care a așezat-o în iesle, lângă prunc, pentru a-i ține de cald. Pentru fapta bună, mama pruncului Iisus ar fi răsplătit felina marcând inițiala numelui său pe fruntea ei.

Cum explică oamenii de știință fenomenul, de fapt

Totuși, trecând dincolo de legende, care este reala explicația oferită de către oamenii de știință cu privire la semnul M de pe frunțile unora dintre animalele de companie? Nu este prima dată când specialiștii în domeniu abordează acest detaliu. De cele mai multe ori, el a fost pus pe seama trăsăturilor moștenite genetic sau, pur și simplu, pe seama culorii blănii felinei.

Oricum ar fi, oamenii de știință au căzut de acord cu privire la un lucru: semnul M de pe frunțile unora dintre pisici reprezintă un element distinctiv între rasele de feline. Totuși, odată cu încrucișările dintre mai multe tipuri de pisici, indiciul cu pricina a devenit un factor genetic destul de comun în rândul animalelor de companie.

sursa: playtech.ro

 

Articolul precedentDe ce să pui o ceapă în ureche. Secretul bunicilor noștri cu beneficii miraculoase
Articolul următor21 de sfaturi pentru acei care au trecut de 60 sau sunt la această „limită”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.