Ce înseamnă dacă au început să crească ciupercile în curtea ta. Detaliul pe care trebuie să-l urmărești

0
6012

Specialiștii au dezvăluit ce înseamnă dacă au început să crească ciupercile în curtea ta. Este o problemă cu care s-au confruntat, măcar o dată, toți cei care au grădină. Acesta este detaliul la care trebuie să fii atent mereu.

„Au început să crească ciuperci în toată grădina, printre flori, sub frunzele căzute din pomi…Solul nu este prea umed, așa că nu știu de ce apar acești intruși. Scot și arunc ciupercile din gazon, dar ele reapar. Cum sa scap de ele?” – este doar una dintre întrebările puse de internauți.

Sfatul specialistului a venit imediat, acesta explicând că porțiunea subterană a ciupercii se hrănește cu lemn în descompunere, cum ar fi cel provenit de la rădăcinile copacilor vechi, sau cu bucăți de cherestea îngropate accidental în timpul lucrărilor de construcție.

„Odată ce ciupercile au descompus lemnul, sursa lor de hrană a dispărut și ciupercile din gazonul tău vor dispărea. Greblați pentru a rupe sau îndepărta ciupercile dacă vă faceți griji că animalele de companie sau copiii le-ar putea mănânca. În caz contrar, așteptați vremea mai uscată și urmăriți-le cum dispar până la următoarea perioadă ploioasă”, a explicat specialistul.

Detaliul la care trebuie să fim atenți

Alții au întrebat de ce apar și dacă pot fi dăunătoare pentru plantele din grădină.

Melinda Meyers, expert în grădinărit, a explicat că, în unele situații, ciupercile anunță prezența în sol a unui mucegai ce atacă rădăcinele plantelor și copacilor.

„Ciupercile se hrănesc și descompun rădăcinile copacilor vechi, cioturile, frunzele și alte materii organice. Unele specii de ciuperci Armillaria sunt rezultatul unei boli fungice de putrezire a rădăcinilor care atacă copacii și arbuștii susceptibili. Ciuperci de culoarea mierii pot apărea la baza unei plante infectate.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentȘtiai că furnicile pot să ”detecteze” cancerul?
Articolul următorDoctor Lucreția Trofimov: Datorită vaccinării omenirea a scăpat de mai multe boli periculoase / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.