Ce fac părinții cu copii de clase primare, în perioada vacanței de toamnă?

0
84

Una din problemele des întâlnite ale părinților cu copii de clase primare este cu cine să-i lase în timpul vacanței. Părinții soroceni recurg la mai multe soluții. Unii preferă să îi ducă la bunei.

„De sâmbătă seara copilul meu e plecat la bunici. Eu cred că cea mai frumoasă vacanță e acolo. Îmi e frică să-l las singur acasă fiind abia clasa a II-a”, zice Zinaida Rotaru.

„Elevul meu e deja clasa a III-a, însă noi în fiecare an petrecem vacanțele alături de bunici. Cel mai probabil e cea mai sigură și bună alegere. Sunt fericiți atât buneii, cât și copii”, spune Cristina Gherasim.

Sunt și mămici care au posibilitatea să stea chiar ele cu picii lor acasă. Fiind în concediu de maternitate, îi pot proteja și pe ceilalți micuți.

„Copilul meu este clasa a IV-a. Anul acesta vacanța o va petrece alături de mine. Eu fiind în concediu de maternitate pot să-mi permit să stau cu el”, ne spune Natalia Tomsa.

„Eu sunt mămică a mai multor copii. Cu școlarul stau eu, pentru că în prezent nu lucrez, dar stau cu copilul mai mic acasă”, povestește Aliona Pavlic.

Cel mai greu le este însă părinților care nu au alte soluții decât să-și ia picii cu ei chiar la locul de muncă.

„Eu nu am cu cine să-mi las copilul acasă și mergem împreună la muncă. Deseori asta îmi creează incomoditate, însă ne isprăvim și cu asta. Anul acesta poate e ultimul când stau cu el în vacanță. Deja e clasa a IV-a. Poate la anul, vom prinde curaj să stea și singur măcar câteva ore”, afirmă Snejana Șoimu.

Din 23 octombrie a început vacanța de toamnă a elevilor și studenților din Republica Moldova. De această data copii au parte de nouă zile de odihnă, două dintre ele însă vor fi recuperate pe parcursul anului școlar. Vacanța de toamnă va dura până pe 31 octombrie. Totodată, Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ general publice și private să stabilească, în perioada vacanței, un regim special de muncă pentru lucrători cu responsabilități strict necesare pentru a asigura funcționalitatea instituțiilor.

Valeria Prisacari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.