Ce a pățit un bărbat care a mâncat câte 33 de ouă în fiecare zi, timp de o săptămână

0
2040

Dorind să spulbere miturile legate de efectele negative pe care le-ar avea consumul regulat de ouă, Valentin Bunea, un inginer cunoscut în mediul online pentru programul de nutriție pe care l-a creat, a decis să devină chiar el subiectul unui experiment interesant. Bărbatul a mâncat câte 33 de ouă în fiecare zi, timp de o săptămână. Înainte de a începe provocarea, și-a făcut un set de analize, set pe care l-a repetat și după cele șapte zile.

A descris întreaga experiență pe o platformă de social media:

„În noiembrie 2022 am făcut analize, apoi am mâncat 33 de ouă de găină zilnic timp de o săptămână și apoi am făcut analize din nou.

Primul motiv ar fi să închidem discuțiile despre cum oul este nociv, cade greu la ficat, etc. Oul este o bijuterie nutritivă și în vremurile în care trăim este o sursă incredibil de ieftină de proteină (dar și minerale și vitamine).

Este evident că nu vă recomand să mâncați zeci de ouă pe zi. Dar cred că 2-3 ouă pentru doamne și 4-5 pentru bărbați este un început bun”, a scris bărbatul pe pagina de Facebook Body Engineering.

 

Schimbările apărute după cele șapte zile

Chiar din a ziua a doua a „dietei”, a observat că senzația de foame dispăruse, la fel și pofta de dulce. „Densitatea nutritivă a oului aduce aceste efecte fabuloase”.

„Ca să fie o bijuterie nutritivă, oul trebuie musai să provină de la găini care cresc în mediul lor natural. Găini care stau afară și mănâncă atât vegetale cât și insecte. Nu doar cereale într-o hală luminată artificial.”

La finalul celor șapte zile, timp în care a consumat nu mai puțin de 250 de ouă, a repetat setul de analize.

„Potrivit valorilor analizelor înainte și după 7 zile, valorile pentru colesterol și trigliceride sunt aproape identice. Transaminazele (ALT / AST / GGT) sunt identice. Markerii de inflamație (VSH, PCR, fibrinogen) au chiar valori mai mici.

Se poate observa o creștere spectaculoasă de 43% pentru fierul seric în doar 7 zile. Motivul? Oul este o sursă excelentă de fier biodisponibil.

Surpriza zilei? Scăderea acidului uric cu 50% în doar 7 zile cu minim 200g de proteine pe zi.

Cred că putem să conchidem din analiza comparativă că PENTRU MINE oul nu este nociv în niciun fel”, a precizat Valentin Bunea.

Orice schimbare majoră în dietă nu ar trebui făcută fără un sfat de la medicul de familie sau un nutriționist.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentDe ce nu este sănătos să stai picior peste picior. Explicația neașteptată oferită de un specialist
Articolul următorCum plantezi morcovi cu hârtia igienică din baie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.