Câte zile rezistă ouăle fierte în frigider, de fapt. Detaliul pe care să nu-l ignori după Paște

0
61

Vopsirea ouălor pentru Paște este o practică ce datează de multe secole. În unele regiuni din țara noastră, ouăle sunt vopsite doar în roșu, pentru a reprezenta sângele lui Iisus Hristos, în timp ce în altele sunt decorate cu desene și modele complicate. Ouăle vopsite nu lipsesc niciodată de pe mesele pentru sărbătorile pascale.

Indiferent în ce nuanțe alegi să le vopsești, este bine să știi cum să le păstrezi pentru a nu le consuma când nu mai sunt comestibile. Gospodinele au obiceiul de a păstra ouă vopsite chiar și după Paște. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere pentru ca acestea să reziste mai mult timp.

Este foarte important ca ouăle să fie mai întâi fierte și abia apoi vopsite. În acest fel, vei preveni stricarea lor rapidă. Odată ce au fost ornate, păstrează-le la frigider până când sunt gata de pus pe masă. Evită să lași ouăle la temperatura camerei, fiindcă se vor strica. Indicat este să fie ținute într-un mediu răcoros și uscat.

La frigider, în principiu, ouăle fierte trebuie păstrate cu tot cu coajă. Dacă le decojești, alimentul se va strica rapid. Specialiștii în nutriție recomandă consumul ouălor imediat după ce au fost decojite, pentru a putea beneficia de toate proprietățile lor benefice pentru organism.

Câte zile rezistă ouăle fierte în frigider

Când pui ouăle vopsite în frigider, ai grijă să le păstrezi coaja intactă depozitându-le într-un recipient ermetic. Nu uita că aparatul electrocasnic are numeroase alimente în el care pot să afecteze produsele. Bacteriile nu se pot vedea cu ochiul liber, însă poți fi convinsă că sunt întotdeauna prezente în frigider.

Ai grijă câte zile păstrezi la frigider ouăle. Chiar dacă majoritatea gospodinelor vor să pună pe mese ouă vopsite și după sărbătorile pascale, acest lucru nu este tocmai indicat. Potrivit specialiștilor, ouăle fierte nu rezistă mai mult de cinci zile la frigider. După acest interval, este recomandat să eviți să le consumi.

Nu în ultimul rând, evită să speli ouăle fierte. Procedând astfel poți să îndepărtezi învelișul protector de pe coajă, ceea ce le poate face să se strice mai repede. Dacă trebuie neapărat să cureți ouăle, folosește o cârpă umedă.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCe înseamnă cuvântul Paște, de fapt. Mulți credincioși nu știu
Articolul următorFlorin Piersic: Nu-i singur Iuda vinovat… Ci lumea-ntreagă prin păcat! Şi eu, şi tu… / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.