Când se poate spăla după Paște. Zilele în care se pot face treburi casnice

0
105

Având în vedere că prima și a doua zi după Duminica Paștelui, sunt considerate a fi zile de Paște, adică luni și marți, nu ai voie să speli sau să faci curățenie. Cu alte cuvinte singurele zile când se poate spăla după Paște sunt zilele de miercuri, joi şi sâmbătă. O să te întrebi de ce nu și vineri, iar răspunsul este că ziua de vineri este o altă sărbătoare importantă, și anuem vineri se sărbătorește Izvorului Tămăduirii. Din acest motiv ziua de vineri nu este o zi în care se pot spăla rufele.

Ce reprezintă Săptămâna Luminată de după Duminica Paștelui

Săptămâna care urmează duminicii Paștelui se numește „Săptămâna Luminată” și se referă la lumina pe care Isus a adus-o în lume. În termeni biblici, Isus a înviat în „ziua a opta”, care reprezintă simbolic noua creație și promisiunea Raiului.

Această săptămână este numită de unii și „Săptămâna Albă” și se referă la o practică străveche prin care noii botezați purtau rochia de botez pe parcursul întregii săptămâni. Potrivit Enciclopediei Catolice, a doua duminică a Paștelui „a fost în consecință cunoscută sub numele de dominica in albis, duminica veșmintelor albe”.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCâte zile se ia anafura de Paște. Ce spune tradiția?!
Articolul următorCe înseamnă cuvântul Paște, de fapt. Mulți credincioși nu știu
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.