Când onoarea este mai importantă decât medalia…

0
91
Într-o cursă de atletism, alegătorul Abel Mutai reprezentând Kenya, se afla la doar câțiva metri de linia de sosire, dar a fost confuz din cauza semnalizarilor sportive și a încetat să mai alerge, crezând că a finalizat cursa și a trecut linia de sosire.
   Sportivul spaniol, Ivan Fernandez era chiar în spatele lui și dându-și seama ce se întâmplă, a început să strige la Kenyan pentru ca acesta din urmă să continue să alerge înspre finiș. Dar Mutai nu știa spaniolă și nu înțelegea. Apoi spaniolul l-a împins din spate, la propriu, la victorie.
   Un jurnalist l-a întrebat pe Ivan după cursă : „De ce ai făcut asta?”. Ivan a răspuns: „Visul meu este că într-o zi putem avea o altfel de viață în comunitate”. Jurnalistul a insistat „Dar de ce l-ai lăsat pe Kenyan să câștige?” Ivan a răspuns: „Nu l-am lăsat să câștige, avea să câștige”. Jurnalistul a insistat din nou: „Dar ai fi putut câștiga!”. Ivan s-a uitat la el și i-a răspuns: „Dar care ar fi meritul victoriei mele? Care ar fi onoarea acelei medalii? Ce ar crede mama mea despre asta? „
  Valorile sunt transmise din generație în generație.
  Ce valori ne învățăm copiii?
  Să nu-i învățăm pe copiii noștri căile și mijloacele greșite de a câștiga.
SURSA. Ioana JIANU, Fecbook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.