Bani în loc de bilete pentru tratament, lichidatorilor avariei de la Cernobâl și nu numai

0
44

 A fost modificată Legea cu privire la protecția socială a celor, care au avut de suferit ăn urma catastrofei de la Cernobâl. Aceste persoane nu vor mai primi bilete pentru tratamente la sanatorii, dar  vor beneficia de bani în loc de aceste bilete.

 În categoria beneficiarilor sunt incluși și copiii persoanelor care au avut de suferit, dar și colaboratorii subdiviziunilor de risc deosebit, care s-au îmbolnăvit de boală actinică sau au devenit persoane cu dizabilități și nu-și pot realiza dreptul la tratament balneosanatorial gratuit. Autorii acestei modificări legislative spun că, în așa mod, cei care nu pot utiliza biletele la sanatoriu din cauza unor indicații medicale vor putea utiliza banii pentru tratament individual. Implementarea prezentului proiect nu va necesita alocarea mijloacelor financiare suplimentare din bugetul de stat.

Articolul precedentPersoane infectate – 982, persoane decedate -17. Astăzi, în raionul Soroca, încă 2 cazuri de infectare.
Articolul următorMoldovenii nu trebuie să stea în carantină/autoizolare dacă merg în România
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.