Avertizare: Nu zi “da” la telefon, poți pierde toți banii de pe card!

0
412
Imagine simbol generată de chatgpt.com
Imagine simbol generată de chatgpt.com

Te-ai întrebat vreodată cum răspunzi la un apel telefonic? Există oameni care folosesc „bună ziua” sau clasicul „spune-mi”. Alții, dimpotrivă, recurg la obișnuitul „da?” Ei bine, acest lucru în sine poate reprezenta un risc. Infractorii îl înregistrează, astfel încât să poată pretinde că au consimțământul tău, scrie newsweek.ro.

Iar de aici, cu acest cuvânt pot face aproape orice fel de escrocherie. De exemplu, înscrierea la un serviciu fără consimțământul tău, lucru care devine din ce în ce mai comun în fiecare zi.

Uneori, pur și simplu îți pun întrebări până când obțin răspunsul tău afirmativ. Nu este dificil, doar întrebându-ți numele sau orice întrebare evidentă, cel mai probabil vei răspunde „da”. În unele cazuri, este o înregistrare care te informează că ai contractat cutare sau cutare lucru, înainte de a închide. Dacă apelezi înapoi, va fi activată și o altă înșelătorie în cel mai pur stil al apelului pierdut.

Cum să nu pici în plasa escrocilor
Astfel, cel mai bine este ca atunci când suspectezi un număr necunoscut , închide cât mai curând posibil. De asemenea, nu suna niciodată înapoi. Dacă este o entitate cunoscută, precum o bancă sau o companie de telefonie, contactează-i, dacă dorești, dar folosind un număr oficial, nu cel de la care t-au sunat.

Citește articolul integral pe newsweek.ro


Articolul precedentElevii din R. Moldova vor susține examene, pentru a fi admiși la liceu. Șefa ANCE: „Proba va avea un grad avansat de complexitate”
Articolul următorContinuă speculațiile privind „interdicțiile pentru cinci ani și amenzile uriașe” aplicate miilor de cetățeni ai R. Moldova, după aderarea României la spațiul Schengen
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.