Avertizare de ninsori foarte puternice la 17-18 ianuarie şi vreme deosebit de rece, începând cu 19 ianuarie

0
21

Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca avertizează populaţia că în conformitate cu datele Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu ieşirea ciclonului sudic, în perioada 17-18 ianuarie , se prevede ninsori foarte puternice. Grosimea stratului de zăpadă constituind 25-30 cm, izolat şi mai mult. Va viscoli, pe drumuri va troieni şi se va forma gheţuş. Vîntul nordic va prezenta intensificări în rafale de pînă la 18-23 m/s. Începînd cu data de 19 ianuarie se va răci brusc.

În acest context, avertizăm cetățenii să nu să se supună riscului și să pornească la drum, pentru a evita situațiile de risc. Mașinile trebuie echipate corespunzător, în portbagaj să existe lopată și nisip, dar și lanțuri pentru anvelope. La ieșirea din casă, asigurați-vă că sînteți bine îmbrăcat, avînd rezerve de mîncare, băuturi calde și bateria telefonului plină. Dacă vă pomeniți cu mașina în pericol, cereți ajutor, alertînd serviciile de urgență și nu stați prea mult în automobilul pornit, pentru a evita intoxicațiile cu monoxid de carbon. Mai mult, populația este rugată să respecte normele antiincendiare și alte norme de securitate, pentru a nu-și pune viața în pericol. În cazul în care sînteți în situații excepționale, apelați numărul de telefon 901.


Articolul precedent15 ianuarie – Ziua Naţională a Culturii
Articolul următorPS Ioan Moşneguţu: “Episcopul de Soroca nu a venit să aducă provocare şi zâzanie”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.