Au fost semnate acorduri de parteneriat educațional dintre Soroca și Brașov

0
156

Recent au fost încheiate acorduri de parteneriat educațional dintre cadrele didactice din Brașov și Gimnaziul din comuna Stoicani, Liceul Teoretic „Constantin Stere” și Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”, parteneri fiind Direcția de Învățământ Soroca și Inspectoratul Școlar din Brașov.

Potrivit lui Simion Tudorel, profesor de istorie și director la Școala Gimnazială nr.14 din Brașov, sunt planificate pe viitor mai multe activități educaționale, precum tabere de vară, schimb de experiență între școli și altele. “Am fost plăcut surprins de modul în care am fost întâmpinați aici. Întâlnirile cu oamenii ne-au trezit un sentiment patriotic de nedescris. Aș vrea ca împreună cu directorii de școală să ne implicăm și să realizăm toate cele planificate”, a spus oaspetele din Brașov. Scopul vizitei delegației din Brașov a fost de a le arăta elevilor Moldova de pe malul stâng al Prutului.

“Cu mai mulți profesori, directori și liceeni am făcut cunoștință în luna martie curent, în urma participării la un simpozion la Brașov. La începutul lunii iunie grupul din Brașov a fost în vizită la Soroca, iar de această dată profesorii au venit însoțiți de elevi”, mărturisește Mihai Zeamă, profesor de istorie la Colegiul de Arte din municipiu. A fost aleasă comuna Stoicani pentru a stabili relații de colaborare, pentru că acolo se află cimitirul ostașilor români căzuți în anii celui de al Doilea Război Mondial.

Ulterior se planifică de a fi organizate mai multe activități de către ambele părți în contextul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

Articolul precedentUn ucrainean reținut la punctul vamal Cosăuți pentru contrabandă de metale neferoase (VIDEO)
Articolul următorA început încorporarea de toamnă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.