Atenție la pericolele fermentării vinului! IGSU oferă sfaturi pentru siguranța ta

0
53

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) oferă recomandări și atenționări importante cetățenilor pentru a preveni intoxicațiile cu dioxid de carbon, în special în perioada fermentării vinului.

În acest context, IGSU subliniază necesitatea respectării măsurilor de securitate pentru a preveni incidentele ce pot pune în pericol sănătatea și viața oamenilor.

Specialiștii sfătuiesc populația să evite intrarea în încăperile unde are loc fermentarea vinului, fără a asigura o ventilare corespunzătoare. Dioxidul de carbon produs în timpul acestui proces poate scădea nivelul de oxigen din aer, ceea ce poate duce la intoxicații severe.

Totodată, este recomandat ca recipientele cu must pentru fermentare să nu fie amplasate în spații închise, unde circulația aerului este limitată. De asemenea, se sugerează verificarea concentrației de oxigen din încăperi prin aprinderea unei lumânări; dacă aceasta se stinge, este un semn că nivelul de oxigen este periculos de scăzut și există un risc real de intoxicație.

Simptomele intoxicației cu dioxid de carbon includ dureri de cap, amețeli, somnolență, puls accelerat, greață și reflexe încetinite. În cazuri grave, acestea pot evolua spre convulsii, comă sau chiar deces.

IGSU avertizează împotriva intrării în astfel de spații fără echipament de protecție, în special dacă există deja o victimă, din cauza riscului ridicat de intoxicație. Se recomandă scoaterea imediată a persoanei afectate din zona de risc, aerisirea încăperii prin deschiderea ușilor și geamurilor și apelarea de urgență la 112.

Pentru a preveni incidentele și a asigura un mediu sigur în timpul fermentării vinului, IGSU îndeamnă cetățenii să urmeze aceste măsuri de precauție.


Articolul precedentGhenadie Prisăcaru: ”În plan personal, am avut de câștigat de pe urma integrării României în UE”
Articolul următorAtenție! Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru sâmbătă și duminică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.