Atenție, CNAS ne informează că  mai sunt unsprezece zile pentru a depune dosarul pentru reexaminarea pensiei

0
184
sursa: pixabay.com
sursa: pixabay.com

   Beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin zece ani, pot depune cereri de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale /CNAS/, potențialii beneficiari de această prestație pot depune solicitarea pe parcursul lunii iulie, pentru a primi pensia reexaminată din luna august, curent. CNAS precizează că până la sfârșitul lunii curente mai sunt unsprezece zile pentru a depune dosarul pentru reexaminarea pensiei – 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 iulie. Totodată, cei care din diferite motive nu vor reuși să depună solicitarea respectivă, își pot realiza dreptul la reexaminarea pensiei și în lunile următoare.

Conform legislației în vigoare, noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea și actele necesare la casa teritorială de asigurări sociale.

De la 1 iulie 2020, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obțin beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin zece ani.

Articolul precedentCC: NU este posibil de organizat alegerile parlamentare într-o zi cu cele prezidențiale
Articolul următorVezi ce donații a primit Republica Moldova și spitalele din țară pentru lupta cu Coronavirus: Și Soroca a beneficiat de donații
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.