În aşteptarea peştilor… (FOTO/VIDEO)

0
36

De fiecare dată când deasupra Nistrului se formează un strat de gheaţă de minim 10 centimetri pescarii soroceni nu pierd prilejul de a se aventura la pescuitul la copcă. La intrarea în oraş, bunăoară, zeci de pescari vin de dimineaţă pentru aşi încerca norocul.

“Uneori se prinde, alte ori nu prea, îmi spune Mihai Cojocaru din oraşul Soroca cu ochii aţintiţi la plută. De obicei aici se pescuieşte plătică şi clean. Stau de dimineaţă şi am prins doi peşti. Oricum eu vin aici mai mult pentru odihnă, decât să stau acasă la televizor. Uite alaltăieri au prin băieţii vreo 2-3 kilograme de peşte. Totul depinde de vreme, de presiune, de apă, de mai multe”. Dotaţi cu undiţe pentru pescuitul de iarnă aceştia aşteaptă calm ca peştii să agaţe nada. Iar pentru o mămăliguţă sau ciorbă cu peşte unii pescari stau ore întregi pe gheaţă numai să nu se întoarcă acasă fără nimic.

P.S. Direcţia Situaţii Excepţionale atenţionează că aflarea pe lacurile înghețate este sigură, doar în cazul în care grosimea stratului de gheață este mai mare de 8 cm, în alte circumstanțe oamenii se pot prăbuși cu ușurință sub apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.