Astăzi broaștele țestoase „pun de cinste”

0
45

     Deja pentru al 20-lea an toată „lumea progresistă” sărbătorește pe data de 23 mai, Ziua Mondială a… Broaștelor Țestoase.

Inaugurată de American Tortoise Rescue, această sărbătoare are scopul creşterii respectului şi cunoştinţelor despre aceste fiinţe, considerate printre cele mai vechi din lume, şi de a-i informa pe oameni despre ce pot face pentru a proteja habitatele acestora. Ba mai muilt, scopul final constă în stoparea comerţuuil ilegal cu broaşte ţestoase şi broaşte din întreaga lume.

Altfel, aceste animale blânde apărute pe pământ în urmă cu peste 200 milioane de ani sunt în prezent puse în pericol de dispariţie ca urmare a contrabandei, a industriei alimentare exotice, a distrugerii habitatului, a încălzirii globale şi a comerţului ilegal cu animale de companie. (INFO OdN)

Articolul precedentÎn centrul municipiului Soroca se află cea mai veche toaletă din Republica Moldova
Articolul următorVIDEO/ Să ne cunoaștem istoria: Dimitrie Cantemir – a vrut să schimbe regulile jocului geopolitic, dar istoria i s-a împotrivit
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.