Bananele sunt unele dintre cele mai consumate fructe. Sunt pline de vitamine și au o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar este important să știm să le alegem cum trebuie. Dacă observi acest detaliu pe coaja lor, este un semn clar că trebuie să le arunci, pentru că nu mai sunt bune pentru consum!
Semnul că bananele s-au stricat
Bananele sunt fructe delicioase și sănătoase, dar trebuie să fim foarte atenți înainte de a le consuma. Au vitamine, potasiu, perfecte pentru organism, deci consumul zilnic este total sănătos. Cu toate acestea, consumul unei banane poate să nu fie întotdeauna cea mai bună alegere, mai ales dacă aceasta are următoarele semne pe coajă.
Bananele se strică foarte ușor, mai ales dacă nu sunt păstrate într-un mediu potrivit sau stau lângă fructe deja contaminate. Totuși, cel mai bun semn care indică faptul că trebuie aruncate de urgență sunt petele albe de pe coajă. Dacă au aceste urme, aruncați-le imediat într-un tomberon public și nu le țineți în casă, pentru că pericolul este foarte mare!
O femeie a trecut prin așa ceva și a fost nevoită să părăsească propria ei locuință. Se pare acele pete s-au transformat în saci din care au ieșit sute de păianjeni, din una dintre cele mai periculoase specii. Și-a luat familia și a plecat și, între timp, specialiștii au venit să curețe totul.
Cum știi că o banană este bună
Poate fi destul de dificil să stabilești dacă o banană este coaptă și de calitate bună sau dacă este prea verde sau deja prea moale. Culoarea pe care o are coaja este un indicator important al coacerii unei banane. O banană verde înseamnă că nu este încă complet coaptă, iar o banană maro închis sau neagră poate indica faptul că este prea coaptă sau chiar stricată. Bananele coapte ideal au o coajă galbenă uniformă, fără pete sau zone închise la culoare.
De reținut și că o banană coaptă are o coajă mai netedă și mai ușor de îndepărtat, în timp ce o banană verde are o coajă mai groasă și este mai greu de desfăcut.
Când vine vorba de consistența bananei, este important să găsești un echilibru în acest sens. O banană coaptă este fermă, dar nu prea tare și are o consistență moale și cremoasă atunci când o mesteci. Pe de altă parte, o banană prea moale sau sfărâmicioasă poate indica faptul că este prea coaptă sau chiar stricată. Mirosul și gustul înțepătoare sunt un alt indicator că nu sunt bune!
sursa: playtech.ro