AO „Pro Cooperare Regională” a organizat un seminar de instruire în scrierea proiectelor

0
101

Recent la Bălți a avut loc o instruire pentru cele nouă ONG-uri din Regiunea de Nord a republicii selectate de echipa AO „Pro Cooperare Regională” și care vor beneficia de susținere pe parcursul acestui an. Timp de două zile 20 de participanți și-au îmbunătățit abilitățile la scrierea proiectelor, segment important pentru orice ONG care vrea să se dezvolte. Activitatea face parte din proiectul „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova” finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer. “Facilitatorii atelierului de instruire au fost experții A.O. “Centrul Regional CONTACT-Bălți”. Metoda de lucru a seminarului a fost una interactivă, participanții au exersat elaborarea fiecărei componente a unei cereri de finanțare: identificarea și descrierea problemei, stabilirea scopului și obiectivelor, identificarea grupului țintă, planificarea rezultatelor proiectului, a planului de acțiuni, monitorizarea, evaluarea, bugetul și cadrul logic. Beneficiarii seminarului de instruire au avut însărcinarea de a veni la training cu o idee de proiect preselectată din lista ideilor incluse în Planul operațional de activitate al fiecărui ONG. În următoarea etapă, echipa de proiect va lucra împreună cu ONG-le beneficiare în vederea dezvoltării și definitivării acestor idei de proiect și respectiv, identificarea potențialilor donatori unde vor fi depuse aceste proiecte” se menționează în comunicatul organizației. Proiectul „Crearea Serviciului de suport instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova” este implementat în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” și este finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.


Articolul precedentLa 26 februarie s-a semnalat cea mai ridicată temperatură a aerului pentru sezonul de iarnă
Articolul următorInspectoratul de Poliție din Soroca a organizat întruniri la Șeptelici, Holoșnița și Volovița
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.