Amestecul puternic cu care trebuie să stropești pomii fructiferi în aprilie. Vei avea fructe până în toamnă

0
613

Atenția pe care o acordăm în timpul lunilor de primăvară plantelor și pomilor din grădină joacă un rol esențial în buna lor dezvoltare. Primele tratamente se fac încă din luna martie, la recomandarea specialiștilor din domeniu, iar o a doua serie, la începul lui aprilie.

Stropirea din primele zile ale lunii aprilie este foarte importantă, aceasta ajutând pomii fructiferi să combată ciuruirea bacteriană și micotică, monoliozele, deformarea frunzelor și făinarea. Până pe 10 aprilie, în faza de buton floral, se aplică un amestec puternic în livadă cu Captadin și Chorus, scrie agrointel.ro

Între 10 și 25 aprilie, odată cu apariția primelor flori, pomii fructiferi se stropesc cu Difcor, Syllit, Decis 25 WG și Atonik. Acest tratament va preveni ciuruirea bacteriană și micotică, monilioze, deformarea frunzelor și făinarea (la piersic), antracnoza (la cais), ouăle de acarieni. Specialiștii precizează că, în cazurile în care tratamentele pentru pomii fructiferi conțin mai multe produse, acestea se stropesc în amestec, fiecare dintre ele având un rol diferit, completându-se reciproc, noteză sursa citată.

Când se aplică tratamentele

La finalul lunii, între 25 aprilie și 10 mai, pomii din livadă se stropesc cu Chorus (0,07%) și Cropmax (0-2%). Aceste două substanțe combat ciuruirea bacteriană și micotică, miniliozele, deformarea frunzelor și făinarea, viermele fructelor, minatoarele și defoliatoarele. Pomii fructiferi pot fi afectați de o listă destul de lungă de boli, cele mai frecvente fiind făinarea și rapănul.

Făinarea se manifestă la nivelul frunzelor și la lăstarii tineri. Pe pom se formează o pulbere albicioasă care devine în timp gălbuie. Această pulbere reprezintă miceliul ciupercii prin care boala se răspândește foarte repede și la ceilalți pomi. Răpanul, în schimb, atacă pomul în întregime, de la frunze, lăstari, până la fructe și flori. Apare dacă umezeala stă pe frunze mai mult de nouă ore consecutiv. Primele semne sunt petele cenușii și brune pe frunze.

playtech.ro


Articolul precedentOrez cu legume, o rețetă de post extrem de simplă
Articolul următorȘi mașinile electrice pot avea kilometrajul falsificat: Cum poate fi verificată starea bateriilor?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.