Amestecul banal care îți face prosoapele ca noi. Ce să pui în mașina de spălat

0
3479

Tuturor ne place să folosim prosoape moi. Apa dură și procesul de frecare din mașina de spălat pot să conducă la uzarea țesăturii acestora. Ca să nu mai vorbim despre expunerea regulată a materialului la murdărie. Tu ai auzit despre amestecul banal care îți face prosoapele ca noi? 

Cum să speli prosoapele pentru a rămâne moi

Probabil, cel mai plăcut lucru la un prosop nou este textura moale a acestuia. Adevărul este că, în cele mai multe dintre cazuri, materialul își pierde din finețe și ajunge să prezinte o textură dură. În general, acest lucru se întâmplă din cauza apei și a procesului de frecare intens din mașina de spălat.

Vestea bună este că există câteva trucuri la care poți apela pentru a-ți păstra prosoapele ca noi. În materialul de astăzi, îți vom prezenta o serie de aspecte de care trebuie să ții cont pentru a te bucura de materialul moale al prosopului tău.

Spală întotdeauna prosoapele cu apă caldă. Nu opta pentru o temperatură foarte ridicată, în cadrul programului de spălare. Nu alege, însă, nici una foarte scăzută. Apa mai caldă absoarbe bine detergentul de rufe. Astfel, la finalul procesului de spălare, prosoapele nu vor mai prezenta acumulări de săpun lichid.

De asemenea, încearcă să reduci cantitatea de detergent pe care o folosești la spălat prosoapele. În caz contrar, pe materialul acestora vor rămâne reziduuri. Optând pentru ciclul de spălare potrivit și utilizând strict cantitatea necesară de detergent, prosoapele vor fi, la finalul procesului, cu adevărat curate.

Amestecul banal care îți face prosoapele ca noi

Există și un amestec banal la care poți apela pentru ca textura prosoapelor să fie moale, după spălare. Vorbim despre un amestec între bicarbonat de sodiu și oțet. Specialiștii recomandă, totuși, ca cele două ingrediente să nu fie combinate, ci mai degrabă introduse separat în mașina de spălat.

După ce pui prosoapele în cuva mașinii de spălat, presară deasupra lor o jumătate de cupă de bicarbonat de sodiu. Acesta va ajuta la înmuierea fibrelor de material și va curăța orice urmă de murdărie. La final, prosoapele vor fi mult mai moi decât în momentul în care le-ai pus la spălat.

În plus, bicarbonatul de sodiu elimină în mod natural mirosurile de mucegai care s-ar putea acumula în material. Astfel, dacă vrei să speli prosoape uitate în geanta de sport sau în coșul de rufe, apelează cu încredere la produsul amintit anterior.

Înlocuiește balsamul de rufe cu oțet alb. Majoritatea balsamurilor conțin siliciu, care nu ajută deloc țesătura moale a prosopului. Astfel, în loc de balsam, toarnă în recipientul mașinii de spălat o ceașcă de oțet alb. Toate reziduurile de pe material vor fi îndepărtate, iar prosoapele vor fi moi după ce se vor usca.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentSecretul celor mai gustoși cartofi prăjiți. Ce să faci înainte să îi pui în tigaie
Articolul următorCe se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 ouă pe zi. Beneficii sau nu pentru sănătate?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.