Alimentele pe care câinii și pisicile nu trebuie să le mănânce. Sănătatea le este pusă în pericol

0
267

Animalele de companie se bagă peste tot și, la fel ca bebelușii, au tendința de a explora lumea cu gura lor. În acest context, trebuie să ne asigurăm că sunt în siguranță, verificând casa și curtea pentru a vedea dacă există plante care ar putea provoca o vizită de urgență la veterinar. De asemenea, este important să știm care sunt alimentele pe care câinii și pisicile nu trebuie să le mănânce. Așa că, citește mai departe, dacă nu vrei să ai animale bolnave!

Mare atenție la alimente, dacă nu vreți să aveți animale bolnave!

Când vine vorba de pisica sau câinele tău, trebuie să te asiguri că au cel mai bun tip de hrană pentru pentru nevoile sale nutriționale.

Mare atenție la alimente, dacă nu vreți să aveți animale bolnave!

Când vine vorba de pisica sau câinele tău, trebuie să te asiguri că au cel mai bun tip de hrană pentru pentru nevoile sale nutriționale.

Mare atenție la alimente, dacă nu vreți să aveți animale bolnave!

Când vine vorba de pisica sau câinele tău, trebuie să te asiguri că au cel mai bun tip de hrană pentru pentru nevoile sale nutriționale. Din când în când, ai putea fi tentat să le dați resturi de masă și tratamente speciale, dar ține cont de faptul că anumite alimente pot fi otrăvitoare pentru animalele tale de companie.

Care sunt alimentele pe care câinii și pisicile nu trebuie să le mănânce

Dacă te întrebi: „Ce mâncare pentru oameni nu poate mânca câinele sau pisica mea?” în timp ce încerci să reziști la fața animalului tău de companie, asigură-tecă verifici înainte de a ceda. În timp ce ai putea hrăni câinele sau pisica cu unele alimente umane, anumite lucruri pot fi de fapt foarte periculoase pentru animalele de companie. Iată o privire asupra unora dintre alimentele pe care câinii și pisicile nu trebuie să le mănânce:

Ceapă și usturoi

Ceapa, usturoiul, ceapa și ceapa verde pot afecta celulele roșii din sângele pisicii și a câinelui tău și pot duce la anemie. Aceste alimente sunt de obicei otrăvitoare atunci când sunt consumate în cantități mari, dar expunerea la forme concentrate de ceapă sau usturoi, cum ar fi amestecul de supă de ceapă sau pudra de usturoi, poate fi, de asemenea, toxică. Dacă vorbim de pisici, mai ales cele cu simptome de letargie, slăbiciune, apetit redus, gingii palide și urină de culoare portocalie până la roșu închis trebuie duse imediat la veterinar.

Ouă crude, carne crudă și oase crude

La fel ca la oameni, consumul de ouă crude sau de carne crudă poate duce la otrăvirea animalelor tale de companie cu Salmonella sau E. coli. Simptomele bolii variază, dar pot include vărsături, diaree și letargie. Salmonella și E. coli pot fi transmise și la oameni, așa că ai grijă să te speli bine pe mâini după ce gătești și să ții pisica și câinele departe de aceste alimente crude. Ouăle crude conțin, de asemenea, o enzimă care poate duce la probleme cu pielea și blana. De asemenea, nu lăsa animăluțele simpatice să mănânce oase crude, s-ar putea să se înece cu ele, să-și rănească tractul digestiv sau să-și deterioreze dinții.

Ciocolata și băuturile cu cofeină

Am auzit cu toții că ciocolata poate fi fatală pentru câini, dar este la fel de otrăvitoare și pentru pisici. Ciocolata conține substanțe numite metilxantine, care pot provoca vărsături și diaree, temperatură corporală ridicată, tremurături musculare, ritm cardiac anormal, disconfort abdominal, sete crescută și convulsii. Metilxantinele se găsesc, de asemenea, în băuturile cu cofeină și trebuie evitate. Ca regulă generală, ciocolata neagră este mai periculoasă decât cea cu lapte și cea albă.

Alcoolul și aluatul crud

Băuturile alcoolice și alimentele care conțin alcool pot fi periculoase pentru pisica sau câinele tău. Ingestia poate provoca vărsături, diaree, tremurături, dezorientare, probleme de respirație, comă și chiar moarte. De asemenea, este important să ții animalele departe de aluatul crud. Aluatul crud provoacă expansiune în stomac, sau creează alcool în stomac.

Lapte și produse lactate

Chiar dacă pisicii sau câinelui tău îi place să bea lapte, acesta nu este neapărat bun pentru ele. De exemplu, pisicile au probleme de digestie a lactozei din lapte, care poate provoca dureri de stomac sau diaree. Majoritatea pisicilor sunt expuse la lactoză din laptele mamei lor doar atunci când sunt pisoi. Deoarece pisicuțele beau doar din laptele mamei lor timp de câteva săptămâni, sistemele lor digestive nu sunt adesea echipate pentru a face față unei reintroduceri a lactozei, același lucru fiind vaalbil și la câini.

sursa: playtech.ro0


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCe înseamnă cifrele de pe fructele şi legumele din supermarket
Articolul următorBogdan Oleinic: ”Roada de prune este bună în acest an, așteptăm și prețuri adecvate”. /VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.