Alegerile Locale 2023: În mai multe localități din raioanele Soroca, Drochia și Florești s-a redus numărului de consilieri

0
374

Conform analizei efectuate de Promo-LEX, în cadrul alegerilor locale din 5 noiembrie 2023, se constată că numărul de consilieri s-a redus în cel puțin 232 de localități. Cele mai afectate consilii locale sunt cele din raionul Hîncești, unde 17 autorități publice locale (APL) au înregistrat o reducere a numărului de consilieri.

De asemenea, numărul de consilieri va scădea în 6 localități din raionul Soroca, 9 localități din Drochia și 10 localități din Florești. Acest proces de reducere a numărului de consilieri reflectă schimbările în dinamica populației și modificările legislative în Republica Moldova.

Amintim că la alegerile generale locale curente, în Republica Moldova, se vor alege 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, din care 9 972 vor fi consilieri sătești (comunali) și orășenești, iar 1 086 vor fi consilieri raionali/municipali.


Articolul precedentCreatura bizară descoperită la un festival: are „trei ochi” și pare venită direct din epoca dinozaurilor
Articolul următorPrimăria Soroca: Cineva a blocat WC-ul din parc cu o pereche de chiloți / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.