Află cum să tai corect pomii fructiferi la început de primăvară / VIDEO

0
219

Primăvara este sezonul în care grădinarii fac multe schimbări în grădină. Plantele trebuie îngrijite cu atenție în această perioadă, dacă vrei să te bucuri de recolte bogate. Aceeași regulă se aplică și în cazul pomilor fructiferi din curte. După ce florile vechi au căzut, este obligatoriu să tai din coronamentul acestora crengile care te încurcă.

Dacă nu tai pomii fructiferi la timp, riști să nu ai parte de o producție bogată. Copacii ar putea să prezinte mai puține flori și mai puține fructe. De obicei însă, acest aspect nu influențează recolta pe termen lung. Este momentul să cureți și tu copacii din grădina ta, în cazul în care vrei să ai recoltă bogată la toamnă.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea rod bogat

Primele ramuri care trebuie îndepărtate sunt cele care au crescut în jos. Cu ajutorul foarfecei pentru ramuri groase, taie fiecare creangă ce s-a dezvoltat în direcția greșită. Apoi, cu același instrument, taie crengile de la exteriorul coronamentului copacilor pentru a le oferi forma dorită. Ține minte că fiecare tăiere va conduce la creșterea numărului de ramuri laterale.

Urmează tăierea ramurilor verticale. Tot ceea ce este îndreptat viguros în sus se taie doar la transfer sau la inel. În cazul în care avem o ramură-mamă, se acționează prin tăierea la inel, explică grădinarii. Ai grijă, însă, să nu efectuezi prea multe tăieri în mod nejustificat. Există tendința de a elimina mai multe crengi decât este necesar.

După ce se curăță copacul vertical, se acționează pe zona de interior a coronamentului, pentru a elimina concurența. Practic, cu ajutorul foarfecei de ramuri groase, taie toate ramurile care umbresc sau care încurcă alte crengi cu rod bogat. În cazul merilor, tăierea se realizează întotdeauna la inel, adică lângă ramura-mamă.

La final, se curăță copacul la nivel simetric. Cu alte cuvinte, se efectuează tăieri prin transfer, acolo unde există trimitere către o ramură de rod, în așa fel încât pomul să arate echilibrat. Dacă rămân cioturi, se elimină și acestea.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentAmbasadorul Janis Mazeiks: Mi-a plăcut Soroca și voi reveni aici cu plăcere / VIDEO
Articolul următorSă avem noi, oare, noroc și să fie rezolvate cele două probleme „cu barbă”? / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.