Adio înmormântării tradiționale: Cum sicriul viitorului ar putea schimba practica ritualurilor funerare

0
314

O companie olandeză a dezvoltat o inovație potrivită pentru cei preocupați de mediul înconjurător și de economii financiare: un sicriu cu ciuperci. Denumit “Loop Living Cocoon”, acesta este fabricat dintr-un material unic: miceliu, structura subterană a ciupercilor, și fibre de cânepă reciclate.

În comparație cu sicriele tradiționale din lemn, care pot cântări chiar și 120 de kilograme și pot costa multe mii de euro, sicriul cu ciuperci este ușor și aerisit. Această caracteristică face transportul și manipularea mai ușoare în timpul procesului de înmormântare.

Însă, avantajele acestui sicriu nu se opresc doar la aspectele practice. Descompunerea cadavrului într-un sicriu cu ciuperci poate avea loc într-un interval de timp relativ scurt, de obicei în mai puțin de două luni, în funcție de condițiile specifice și de tipul ciupercilor utilizate. În final, cadavrul se transformă în substanțe biodegradabile și se integrează în ciclul natural al vieții.

„În loc de: „murim, ajungem în sol și gata”, acum există o nouă poveste: putem îmbogăți viața după moarte și poți continua să prosperi ca o nouă plantă sau ca un copac”, a spus fondatorul companiei, Bob Hendrikx, pentru Associated Press. „

Sicriul cu ciuperci aduce o perspectivă nouă asupra modului în care ne raportăm la moarte și înmormântare. Nu doar că oferă o soluție ecologică, dar invită și la contemplarea ciclului natural al vieții și la integrarea într-o nouă formă de existență. Această inovație se adresează celor care doresc să facă parte dintr-un sistem mai mare, care valorizează durabilitatea și legătura cu natura.

sursa : https://playtech.ro

Articolul precedentConsecințele tragediei de la Chișinău trebuie sa aibă impact și la Soroca
Articolul următorCum protejăm copilul de căpușe? Iată ce greșeli fac părinții potrivit unui medic pediatru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.