Activități pentru cei mici la Soroca  de Ziua Internațională a Copiilor

0
421

De Ziua Internațională a Copiilor, la Soroca, vor fi desfășurate mai multe activități cu participarea copiilor și pentru copii.

Astfel, sâmbătă, la data de 1 iunie, ora 11.00, copiii sunt invitați să urmărească a doua ediție a concursului “Mini Miss și Mini Mister” Soroca. Evenimentul se va desfășura în sala de concerte a Palatului de Cultură.

La ora 12.30, toți ei prezenți în Palatul de Cultură vor avea parte de o distracție cu clovni, anunță primăria Soroca.

La ora 16.00, Teatrul “Veniamin Apostol” invităm copiii, părinţii și bunicii la spectacolele: ”SCUFIŢA ROŞIE”, după care pe scena de vară a teatrului va urma un program distractiv, iar a doua zi, adică la data de 2 iunie, sorocenii sunt așteptați la spectacolul “ADEVĂRATA MAGIE”.

Ziua Copilului – 1 Iunie, a intrat în istorie începând cu anul 1925, când a Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor și a fost adoptată Declarația pentru protecția copilului. Totodată, în anul 1954, Fondul Națiunilor Unite pentru urgențe ale copiilor – UNICEF a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi dedicată Copiilor.

Aproximativ 30 de state, printre care Republica Moldova și România, au preluat exemplul SUA și China de a celebra 1 Iunie ca Ziua Copilului, în alte țări astfel de zi se sărbătorește la 20 noiembrie (Universal Children’s Day).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.