A pus sare în sticla cu ulei și abia apoi l-a folosit. Trucul genial pe care l-a descoperit

0
2834

Secretele celor pricepuți în ale bucătărie sunt multe, iar unele dintre ele sunt chiar geniale. Spre exemplu, o gospodină a pus sare în sticla cu ulei și abia apoi l-a folosit. Trucul genial pe care l-a descoperit această femeie pricepută a făcut-o să procedeze numai așa. În plus, toate cunoștințele au copiat-o când au văzut beneficiile.

Sărează uleiul înainte de folosire

Astfel, indiferent la ce ai de gând să îl folosești, că prăjești cartofi, ouă, carne sau pește, o gospodină pricepută recomandă să îl sărezi dinainte, adică să pui sare în sticla de ulei. Trucul este de mare ajutor în bucătărie, fiind util și atunci când folosești ulei pentru salată sau pentru atunci când pui ceva la prăjit.

Uleiul încins care sare din tigaie, o problemă frecventă în bucătărie

Toate gospodinele au observat că atunci când se prăjesc cartofi, carne chestii cu un conținut ridicat de apă uleiul începe să sară din tigaie. Pe lângă faptul că murărim aragazul și cele aflate pe lângă el, există chiar riscul să ne ardem pe piele. Asta se întâmplă din cauza apei, care este prezentă în orice aliment. Cu cât uleiul este mai încins, cu atât sare mai tare atunci când se pune la prăjit.

Sarea pusă în ulei te scapă de neplăceri

Astfel, trucul cu sarea pusă dinainte în ulei ne ajută să scăpăm de săritul uleiul încins. Motivul este acela că sarea absoarbe apa, astfel că dacă pui sare în sticla de ulei pe care îl folosești la prăjit sau direct în tigaia în care urmează să prăjești alimentele, aceasta va absorbi apa, iar uleiul nu ne va mai deranja, nu mai riscăm să ne frigem sau să murdărim aragazul și blatul.

Făina, un alt truc care potolește uleiul să mai sară din cratiță

De asemenea, un alt ingredient care poate fi de ajutor este făina, care ne poate scăpa de săritul uleiului din tigaie. O linguriță de făină presărată în tigaie va absorbi apa la fel de eficient ca și sarea. Trebuie însă să țineți cont de faptul că, atunci când este prăjită, făina emană un miros deosebit, care inundă de obicei bucătăria.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedent“De la 1* la 5*: Descoperă cum să alegi hotelul potrivit în funcție de ratingul cu stele
Articolul următorSoroca primește un grant pentru dezvoltarea urbană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.