A lăsat un bol cu oțet lângă cuptor și nu i-a venit să creadă ce se întâmplă. Ce s-a întâmplat peste noapte

0
934

Împreună cu bicarbonatul de sodiu, oțetul pare să fie un aliat de nădejde al gospodinelor, o adevărată vedetă a trucurilor ce ne ajută să ne menținem locuința curată și să eliminăm mirosurile neplăcute.

Știm prea bine că orice sesiune de gătit este urmată de o aerisire a locuinței, pentru a scăpa de fumul și mirosul de mâncare ce ajunge în toate camerele, indiferent cât de puternică ar fi hota din bucătărie.

În aceste cazuri, oțetul poate fi de mare ajutor, el având capacitatea de a neutraliza și cele mai puternice și persistente mirosuri neplăcute. Iată de ce ar trebui să ții un bol cu oțet lângă cuptor sau aragaz.

Acesta va neutraliza fumul și aburii ce ies din cuptor sau de pe aragaz imediat, înainte să apuce să intre în pereți, haine sau perdele.

Ce vei observa a doua zi, de dimineață

Tot ce trebuie să faci este să pui un castron mic cu oțet lângă cuptor sau aragaz. Zero efort, efecte spectaculoase.

„Lăsați un bol cu oțet pe blatul din bucătărie peste noapte. Până dimineața, oțetul va fi absorbit toate mirosurile neplăcute și bucătăria ta va mirosi frumos, ca un buchet de flori”, a precizat Saskia Gregson-Williams, autoarea cărților de bucate și fondatoarea Naturally Sassy.

De fapt, se recomandă ca micul castron cu ingredientul vedetă al trucurilor pentru casă ar trebui pus în apropierea vaselor cu mâncare chiar în timp ce gătim, reușind să neutralizeze mirosurile nedorite pe măsură ce apar.

Oțetul alb are în compoziție acid acetic, acest compus putând să neutralizeze mirosurile alcaline pe care le numim mirosuri neplăcute. Poți adăuga oțet alb și la rufe pentru a ajuta la dezodorizarea hainelor.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentTopul fructelor care aduc kilograme în plus. Care din ele te îngrașă cel mai mult?
Articolul următorGrigore Bucataru: Schitul rupestru “Peștera Bechir” – mai mulți vizitatori înseamnă deteriorarea ei / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.