Declarația ministrului afacerilor externe la segmentul de nivel înalt al celei de-a 46-a sesiuni a Consiliului Drepturilor Omului

0
43

Doamnă Președintă,

Pentru început, vă felicit pentru promovarea dvs. ca președinte al Consiliului, care este de fapt o reflexie a rolului Fiji în discursul global al drepturilor omului. Vă asigur de cooperarea deplină a Delegației mele.

Dnă Președintă,

  1. India a jucat întotdeauna un rol activ în promovarea și protecția globală a drepturilor omului. Angajamentul nostru puternic față de bunăstarea întregii umanități, inspirat de etosul nostru civilizațional al „Vasudhaiva Kutumbkam” sau „Lumea este o singură familie” a oferit chiar baza pe care a fost construit cadrul nostru constituțional și legal al drepturilor omului.
  2. Abordarea noastră, doamnă Președintă, se bazează pe propria noastră experiență ca societate incluzivă și pluralistă și o democrație vibrantă. Constituția noastră a consacrat drepturile fundamentale ale omului, garantând drepturile civile și politice, stipulând dispoziții pentru realizarea progresivă a drepturilor economice, sociale și culturale. Acestea continuă să evolueze prin legislație de către Parlament, interpretarea progresivă a legilor de către sistemul judiciar și participarea activă a societății civile și a cetățenilor.

Dnă Președintă,

  1. Abordarea noastră față de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului este ghidată de spiritul nostru de angajament, dialog și consultare.
  2. Credem că trebuie pus accentul în mod egal pe promovarea și protecția drepturilor omului. Ambele sunt desfășurate cel mai bine prin dialog, consultare și cooperare între state, precum și asistență tehnică și consolidarea capacităților. Credem, de asemenea, că atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă va contribui la realizarea și desfășurarea drepturilor fundamentale ale omului.
  3. În calitate de membru al Consiliului pentru Drepturile Omului, ne menținem angajamentul de a lucra împreună cu alți membri ai Consiliului pentru a ajunge la un consens.
  4. Considerăm că lacunele și nerespetarea regulilor din procesul de implementare a drepturilor omului ar trebui abordate într-un mod just și echitabil, cu obiectivitate, transparență și ținând cont de respectarea principiilor care neagă intervențiile la nivel de afaceri interne și suveranitatea națională.
  5. Întrucât Consiliul pentru Drepturile Omului împlinește 15 ani de la înființare, este timpul ca noi să evaluăm realizările sale, să reflectăm asupra eșecurilor sale și să deliberăm despre modalitățile de consolidare și reformare a acestuia, astfel încât să îi permitem să atingă obiectivele pentru care a fost a fost înființat. India, ca întotdeauna, este gata să contribuie la acest efort.

Dnă Președintă,

  1. Agenda pentru drepturile omului continuă să se confrunte cu provocări severe, mai ales din terorism. Preocupările perene rămân la fel de puternice, fie că sunt inechități globale sau conflicte armate. Pandemia aceasta a complicat situația în multe geografii. Este nevoie să ne reunim pentru a depăși aceste provocări. În același timp, instituțiile și mecanismele multilaterale trebuie reformate pentru a le putea face față în mod eficient.

Doamnă Președintă,

  1. Terorismul continuă să fie una dintre cele mai grave amenințări pentru omenire. Este o crimă împotriva umanității și încalcă cel mai fundamental drept al omului – și anume „dreptul la viață”. Ca victimă de lungă durată, India a fost în fruntea acțiunii globale împotriva terorismului. Acest lucru este posibil numai atunci când există o conștientizare clară, inclusiv în organismele care se ocupă de drepturile omului, că terorismul nu poate fi niciodată justificat și nici autorii acestuia nu pot fi echivalați cu victimele sale. Am prezentat, luna trecută, la CSONU, un plan de acțiune pentru a face față flagelului terorismului. Vom continua să lucrăm împreună cu membrii CSONU și din alte state pentru a asigura implementarea planului nostru de acțiune.
  2. Angajamentul permanent al Indiei de promovare și protecție a drepturilor fundamentale ale omului s-a manifestat în strategia noastră de a face față pandemiei COVID-19. Oferind sprijin alimentar direct pentru 800 de milioane de indieni și sprijin financiar pentru 400 de milioane, majoritatea femei, ne-am asigurat că nevoile de bază au fost abordate foarte eficient chiar și în timpul carantinei. Și, în timp ce ne adresam frontului sănătății de acasă, am răspuns lumii în egală măsură. Am furnizat medicamente și echipamente esențiale către peste 150 de țări pentru a le ajuta în această luptă. În același spirit, India s-a angajat să își folosească capacitatea de producere a vaccinurilor pentru a face vaccinurile ieftine și accesibile tuturor. De la Bangladesh la Brazilia și de la Maroc la Fiji, farmacia lumii furnizează astăzi milioane de doze de vaccin în peste 70 de țări.

Dnă Președintă,

  1. Călăuziți de viziunea guvernului meu despre „Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas”, care „lucrează împreună pentru o dezvoltare incluzivă pentru toți și asigurarea încrederii tuturor”, am întreprins pași fără precedent, care vizează transformarea economică și socială a Indiei. Inițiativele revoluționare întreprinse de guvern includ cea mai mare schemă de incluziune financiară din lume, care acoperă 417 milioane de indieni aspiraționali; acoperire gratuită a asigurărilor de sănătate la 500 de milioane; asigurarea a 150 de milioane de locuințe pentru persoanele defavorizate; împrumuturi în rate favorabile pentru 140 de milioane de indieni nevoiași pentru promovarea antreprenoriatului, din care 76% dintre beneficiari sunt femei; 50 de milioane de conexiuni gratuite de gaz către femeile care merită aparținând gospodăriilor rurale; construirea a 110 milioane de toalete în ultimii 5 ani și racordarea la apă la fiecare gospodărie din țară până în anul 2024. Toți acești pași au contribuit enorm la satisfacerea drepturilor fundamentale ale omului de către poporul nostru.
  2. Permiteți-mi să închei reiterând faptul că rămânem fermi în angajamentul nostru de a lua toate măsurile posibile pentru a ne bucura pe deplin de drepturile omului de bază ale poporului nostru, inclusiv dezvoltarea incluzivă și durabilă. India construiește o societate mai bună și mai echitabilă acasă; contribuie, de asemenea, la o lume mai bună și mai corectă.
  3. Vă mulțumesc, doamnă președintă, pentru că mi-ați dat cuvântul și vă doresc succes în prezidarea Consiliului.

23 februarie 2021


Articolul precedentConcurs foto cu premii: Mini Miss și Mister Soroca!
Articolul următorVIDEO//Procesul de vaccinare: nu-i lăsăm virusului nici o șansă!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.