Ce se întâmplă dacă adaugi o felie de lămâie în borcanul cu muștar

0
26

Muștarul se numără printre cele mai îndrăgite sosuri de către români. De regulă, românii preferă să-l consume alături de mici. Însă, foarte mulți se întreabă ce pot face face pentru a-l păstra intact pentru mai mult timp. Din fericire, există un truc prin care putem preveni alterarea produsului. Vei avea nevoie de o felie de lămâie.

De ce pun bucătarii o felie de lămâie în borcanul de muștar?

Bucătarii susțin că există mai multe trucuri care pot ajuta la menținerea muștarului proaspăt timp de mai multe luni. Unul dintre cele mai cunoscute trucuri constă în așezarea unei felii de lămâie în borcanul cu muștar. În acest fel, ne vom putea bucura de muștar pentru mai mult timp.

Experții vin și cu o explicație și susțin că aciditatea din lămâi contribuie la alterarea lui și îl ajută să își mențină gustul original și culoarea puternică. De asemenea, lămâia va ajuta și la prevenirea uscării și întărârii muștarului.

Alte trucuri utile

Acesta nu este singurul truc la care apelează bucătarii. O parte dintre aceștia pun puțin oțet și o linguriță de zahăr în muștarul uscat. În acest fel, produsul poate fi refolosit.

După ce pui ingredientele menționate mai sus, strânge capacul și agită recipientul până observi că muștarul s-a subțiat. În așa fel, nu vei mai fi nevoit să dai o fugă până la supermarket.

De asemenea, pentru un gust mai bun puteți adăuga în muștar miere, fulgi de chili, piper proaspăt măcinat, boia afumată dulce și o crenguță de rozmarin sau cimbru uscat. După 30 de minute, este indicat să scoateți rozmarinul și cimbrul uscat din borcan. Apelând la ajutorul acestor trucuri, te vei putea bucura de muștar timp de mai mult timp.

Din ce este făcut muștarul?

Pe rafturile magazinelor se pot găsi o mulțime de sortimente  de muștar. Acesta poate fi fie dulce, picant, cu boabe sau fără boabe. De regulă, muștarul se obține din boabele de muștar măcinate și combinate cu o mulțime de alte ingrediente. Un lucru interesant este și faptul că muștarul a fost descoperit în urmă cu cinci mii de ani în India. De atunci, acesta este consumat de oamenii din întreaga lume.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentDeputatul Ion Babici: Pentru binele republicii noi suntem gata să colaborăm cu toate formațiunile politice care doresc integrarea în Uniunea Europeană / Video
Articolul următorCondimentul din bucătăria ta care elimină gândacii în câteva minute. Ce trebuie să pui în colțuri și la ușă
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.