Acces gratuit la Biblioteca Digitală Mondială cu mii de cărţi, articole și documente

0
192

UNESCO oferă acces gratuit, la nivel mondial, la World Digital Library, biblioteca digitală care conţine mii de articole, cărţi, documente şi fotografii, conform unui anunţ postat luni pe Twitter. Organizaţia a luat această decizie după ce, din cauza pandemiei de COVID-19, au fost suspendate cursurile şcolare în foarte multe ţări.

Materialele sunt disponibile în şapte limbi străine, engleză, franceză, spaniolă, portugheză, arabă, rusă şi chineză, şi pot fi accesate online indiferent de loc.

Biblioteca digitală poate fi accesată la http://www.wdl.org/en/.

Organizaţia colaborează şi cu ministere ale Educaţiei din mai multe ţări pentru a furniza sfaturi şi platforme pentru a-i sprijini pe cei care învaţă acasă. UNESCO încearcă să mobilizeze aceste ministere pentru a gestiona criza provocată de noul coronavirus, prin campanii educaţionale eficiente.

Într-un gest de solidaritate cu cei care se află în izolare, instituţii dintre cele mai diverse, de la cele de spectacole – teatre, opere etc. – la muzee, biblioteci, dar şi edituri, au pus online, gratuit, la dispoziţia publicului cărţi, tururi virtuale şi diverse producţii culturale şi artistice.

SURSA: www.descopera.ro


Articolul precedentÎncă doi preoți din raionul Soroca amendați cu câte 22.500 lei, pentru oficierea slujbei religioase astăzi
Articolul următorVIDEO NO COMMENT: Strigătul disperat al unei paciente cu COVID-19 internată la Soroca: “Nimeni nu răspunde de noi!”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.