Moldovenii aleg calea europeană. Ce arată ultimele trei sondaje

0
59
În ultima zi în care s-au mai putut prezenta sondaje, trei companii au făcut publice rezultatele chestionărilor desfășurate. În ceea ce privește referendumul constituțional, care este organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale – 20 octombrie, două sondaje arată că peste 55 la sută dintre moldoveni sunt gata să răspundă cu „Da” la întrebarea plebiscitului.

Conform asociației WatchDog, cu aproape 3% a crescut numărul persoanelor care ar vota „DA” la referendumul constituțional din 20 octombrie. Numărul indecișilor și al celor care sunt împotrivă este în scădere.

Un alt sondaj, realizat de CBS Research, a adresat respondenților întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

55,1% au spus că vor vota „Da”, iar 34,5% – „Nu”.

Sondajul iData arată că 47,9% dintre participanți ar vota „Da” la referendumul constituțional.

SURSA: anticoruptie.md


Articolul precedentVictor Felișcan: Cetățeanul trebuie să simtă, pe propria piele, ce înseamnă o justiție reformată, conform rigorilor Uniunii Europene
Articolul următorTragedie într-o familie din Hîrtop, Florești. Un bebeluș de 2 luni și-a pierdut viața
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.