Pământul va avea în curând o nouă Lună minusculă – află despre ce este vorba

0
159
foto: https://pixabay.com

Cercetătorii de la Universitatea Complutense din Madrid au descoperit că Pământul va avea în curând un nou satelit. Este vorba despre un mic asteroid, care va intra pe orbita planetei noastre chiar luna aceasta și va efectua o rotație completă în jurul ei.

Asteroidul 2024 PT5 a fost detectat luna trecută de sistemul de avertizare timpurie privind posibilele coliziuni cu Pământul. Oamenii de știință au stabilit acum că acest corp ceresc nu va atinge suprafața planetei noastre, însă ar putea deveni temporar un nou satelit al acesteia.

Dimensiunile asteroidului sunt reduse, având doar 10 metri în diametru. Cercetătorii au calculat traiectoria sa și au descoperit că acesta se va apropia suficient de mult de Pământ și va efectua o rotație completă pe o orbită eliptică în 53 de zile. Zborul va începe la sfârșitul lunii septembrie și se va încheia la mijlocul lunii noiembrie.

De asemenea, oamenii de știință au sugerat că acest corp ceresc provine din centura de asteroizi Arjuna. Ei au subliniat că 2024 PT5 nu este un deșeu spațial, deoarece traiectoria sa este similară cu cea a unui obiect de origine naturală.

Acesta nu este primul asteroid capturat de câmpul gravitațional al Pământului. De exemplu, în 2006 a fost descoperit un corp ceresc similar, care a orbitat planeta noastră timp de un an. Un alt asteroid a înconjurat Pământul câțiva ani înainte de a-și continua călătoria cosmică în 2020.


Articolul precedentCurs valutar 18 septembrie 2024: Euro rămâne stabil, dolarul scade ușor
Articolul următorZiua lucrătorului din sfera protecției sociale sărbătorită la Florești / GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.