O zi alături de asistentele medicale din Spitalul Raional Soroca ”A.Prisacari” / VIDEO

0
1458

La Spitalul Raional din Soroca activează peste 200 de asistente medicale. Cu prilejul Zilei lor profesionale am petrecut câteva ore în preajmă, ca să le observăm munca.

Chiar de la primele ore ale dimineții, de cum intră în tură, asistentele sunt peste tot: consultă dosarele medicale, pregătesc medicamentele, asistă la proceduri și intervin prompt acolo unde este nevoie. Ochii lor sunt mereu atenți, iar mâinile lor par a avea un instinct propriu pentru a oferi alinare și grijă pacienților.

Elena Pascari, asistentă medicală, secția Pediatrie: ”Am ales să lucrez cu copiii, deoarece alături de ei mă simt mai fericită. Ei emană dragoste pură și sinceră pentru nimic, doar pentru ceea ce au. Pe cât este de frumos să activez în secția de pediatrie, pe atât este și greu, deoarece noi nu tratăm doar copiii, dar și părinții. Copiii îi tratăm medicamentos, dar părinții – sufletește. De mic copil, mi-am dorit să îmbrățișez această profesie, sunt mândră, pentru că sunt în halatul alb. Cea mai mare bucurie și satisfacție a noastră este atunci când copiii se externează cu zâmbetul pe față.”.


Articolul precedentDouă alimente care prelungesc viața: Ce consumă oamenii din ”Zonele albastre”
Articolul următorDoi soroceni, Marcel Reșitca și Ion Borș, au devenit campioni ai Republicii Moldova la fotbal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.