Ştirea TA pe site-ul nostru!

0
30

Observatorul de Nord lansează aplicaţiile “ADAUGĂ O ŞTIRE” şi „SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ”!

Aplicaţia “ADAUGĂ O ŞTIRE” oferă posibilitatea utilizatorilor noştri să publice ştiri scurte pe site despre evenimentele la care au fost prezenţi sau sunt martori oculari. Utilizatorul poate ataşa pe lângă text, fotografii, video şi fişiere audio. Întrebările principale la care trebuie să răspundă o ştire sunt – Cine? Ce? Unde? Când? De ce?

Observatorul de Nord îşi propune ca prin intermediul acestor inovaţii să fie mai aproape de cititorii săi.

SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ” este o altă aplicaţie lansată, prin intermediul căreia cetăţenii pot scrie la redacţie despre o problemă sau o altă informaţie de interes local sau naţional. Sesizările voastre vor fi analizate şi verificate de către reporterii de la Observatorul de Nord, cu implicarea persoanelor vizate. Aplicaţia vine în întâmpinarea cetăţenilor care doresc să declare despre anumite nereguli şi să fie auziţi.

Prin intermediul aplicaţiilor date se va facilita comunicarea dintre cetăţeni, autorităţi şi alte instituţii de stat.

“Lansarea acestor două aplicaţii este oportună şi actuală cel puţin din două puncte de vedere. Unu – ne dorim să facem un ziar nu doar pentru cititori, dar şi împreună cu cititorii. Cu părere de rău, reporterii noştri nu pot întotdeauna “cuprinde” şi sesiza toate evenimentele, care au loc în societate, şi în acest caz ne pot veni în ajutor cititorii. La fel cititorii vor fi acei, care vor scoate la iveală diferite probleme şi neajunsuri cu care se confruntă societatea, iar noi împreună cu autorităţile şi alte persoane responsabile vom depune efort ca cetăţenii să simtă că vorba despre “câinii care latră şi caravana care merge” nu este valabilă în cazul nostru.

Doi – noile tehnologii informaţionale ne permit să fim într-o legătură directă şi permanentă cu cititorii şi ar fi mare păcat ca să ratăm această ocazie. Sunt convins că aceste două aplicaţii vor îmbunătăţi considerabil relaţia dintre ziar şi cititorii noştri” a declarat redactorul-şef al săptămânalului Observatorul de Nord, Victor Cobăsneanu.

Dezvoltarea paginii web a ziarului “Observatorul de Nord” este unul din obiectivele proiectului “Presa locală – dezvoltare prin digitalizare”, implementat de publicaţia independentă “Observatorul de Nord” şi finanţat de Ambasada SUA în Republica Moldova. Scopul proiectului este creşterea calităţii mass media locale, asigurarea fluxului liber de informaţie, a libertăţii de exprimare şi a pluralismului de opinii prin sporirea capacităţilor digitale ale ziarului “Observatorul de Nord”.


Articolul precedentMai mulţi donatori de sânge sunt din sate
Articolul următorS-au adunat circa 3 000 euro pentru Vlăduţ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.