Indiferent că-l gătești cu nucă, rahat turcesc, cacao, stafide sau miere, cozonacul este un adevărat deliciu pe masa festivă de sărbătorile pascale. Cu această ocazie, rudele, familia, prietenii, nașii și finii se adună în jurul mesei pentru a savura cele mai gustoase bucate tradiționale.
Datorită temperaturii scăzute din interiorul refrigeratorului, cozonacul va rămâne aromat și proaspăt pentru mai mult timp. Însă, pe de altă parte, nu uita să nu lași desertul descoperit, deoarece se va usca extrem de repede și se va întări.
În cazul în care nu ai folie alimentară la îndemână, pentru a păstra cât mai mult timp cozonacul la frigider, specialiștii te sfătuiesc să-l învelești în hârtie, apoi să-l înfăşori într-un şervet de pânză groasă și să-l pui într-o pungă de plastic.
Unele gospodine sunt de părere că produsele puse la frigider se deshidratează, motiv pentru care ele păstrează cozonacul în cămară sau debara.
Mulți internauți se întreabă câte zile poți să lași cozonacu la frigider. Ei bine, marii chefi bucătari avertizează să nu lăsați cozonacul la refrigerator pentru mai mult de câteva zile sau maximum o săptămână. În momentul în care preparatul se întărește, acesta este un semn că trebuie aruncat.
Cum scapi de kilogramele în plus acumulate de Paște cu ajutorul lui Carmen Brumă
În cazul în care simți că ai mâncat prea mult cu ocazia acestor sărbători și vrei să dai jos câteva kilograme în următoarele săptămâni, Carmen Brumă îți dă câteva trucuri geniale care te vor ajuta, cu siguranță.
„Încearcă să elimini pentru început alimente precum cașcavalul, brânza topită, feta, porumbul fiert, chips-urile, covrigei, produse de patiserie din făină albă, mezelurile, dulciurile și băuturi gen: alcool, sucuri dulci, frappe-uri;
Nu mânca nimic după apusul sorelui sau măcar cu 3-4 ore înainte de culcare;
Fă mișcare de 4-5 ori pe săptămână. Poți să mergi la sală, să alergi în parc, să sari coarda sau să te antrenezi acasă. Oricare dintre variante poate funcționa cu condiția să fii perseverent.
Evită să mănânci la masa de seară carbohidrați de genul orez, pâine, paste, mămăligă;
Cina trebuie să conțină o carne slabă cu o garnitură din salată de sezon, iar 3-4 ore de repaus alimentar între cină și momentul în care te duci la culcare te ajută în procesul de slăbire.”, a declarat Carmen Brumă pe rețelele sociale.
sursa: playtech.ro