Chișca ca la Soroca / „Ghidul bucatelor tradiţionale din raionul Soroca”

0
90

Preparatele din carne de pasăre pregătite și consumate de locuitorii din raion sunt variate după compoziție, tehnologia de preparare, produse alimentare asortate, etc. În fiece zi, în familie se pregătesc supe, cartofi cu pui sau găină, pui în smântână.
Unele bucate se pregătesc la sărbătorile de familie și calendaristice: rațe, gâște sau găini umplute, desigur prezente sunt și răciturile de cocoș sau curcan. Pe lângă bucatele preparate de pe timpuri, dar care își păstrează locul sunt cunoscute bucatele noi intrate în bucătăria noastră: diferite salate cu piept de găină, bătutele din piept de găină, pulpe umplute cu ciuperci, gâturi de pasăre umplute.

Se pregătește de obicei în zilele de sărbătoare, de regulă de Paște sau de Crăciun. Prepararea felului include sânge proaspăt de porc, hrișcă, lapte și piept de porc. Este nevoie de mult timp pentru a găti sânge, deoarece toate ingredientele trebuie să fie pregătite și răcite. Se fierbe hrișca până la jumătate de gata, se prăjește cu ceapă, se fierbe laptele.
Preparare:
Pentru chișca cu sânge, avem nevoie de un intestin mare de porc. Trebuie să fie spălat bine și curățat, înmuiat într-o soluție de acid acetic ușor. După aceea, este umplut cu umplutură, pus într-o cratiță, unde se fierbe timp de trei ore pe un foc mic, răcit, prăjit într-o tigaie pe toate laturile și servit la masă.


Articolul precedentPediatrul Nina Spoialo: Trebuie sau nu vaccinați copiii? / VIDEO
Articolul următorNoi descoperiri arheologice în subteranele Sorocii / VIDEO / SĂ NE AMINTIM
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.