7 Beneficii dovedite științific pe care pisica le are pentru sănătatea ta

0
68

1. Îți reduce riscul de îmbolnăvire a inimii

Studiile au constatat că a avea o pisică vă poate reduce nivelul de stres, care, la rândul său, va avea un efect benefic asupra riscului apariției de boli cardiovasculare. Pisica poate reduce riscurile de apariție a diferitelor boli de inimă, inclusiv accident vascular cerebral, cu aproximativ 30%.

2. Torsul său ajută la vindecare oaselor, tendoanelor și mușchilor

O pisică care toarce este unul dintre cele mai relaxante sunete din lume și, deși înseamnă cu siguranță că pisica ta este fericită și se simte bine, sunetul a fost asociat de mult timp cu o capacitate terapeutică de vindecare a oaselor și a mușchilor umani.

Torsul pisicii creează vibrații cu o frecvență de 20-140 HZ, iar studiile au arătat că frecvențele din intervalul 18-35 HZ au un efect pozitiv asupra mobilității articulațiilor după rănire.

3. Vei dormi mai bine

Mai multe studii efectuate au constatat că oamenii (în special femeile) preferă să doarmă cu pisicile în locul partenerilor lor și chiar susțin că dorm mai bine cu o pisică decât cu un tovarăș de pat uman. Un studiu recent efectuat de Centrul Clinic Mayo pentru Medicina Somnului a reușit să confirme aceste constatări: 70% dintre persoanele din acest studiu au afirmat că au dormit mai bine din cauza animalului lor de companie.

4. Te va face mai atractiv (LA FEMEI)

Cercetările efectuate de Dr. June Nicolls, cercetător principal în domeniul animalelor de companie, a descoperit că femeile se simt mai atrase de bărbații care au ca animal de companie o pisică, deoarece ele îi percep pe aceștia ca fiind mai drăguți, mai atenți și mai grijulii, decât pe cei care nu au un animal de companie.

5. Reduce stresul și anxietatea

A avea o pisică în jurul tău poate declanșa eliberarea de substanțe chimice calmante în corpul tău, care scad stresul și anxietatea. Pisicile sunt cunoscute pentru faptul că o sesiune simplă de mângâiere este de obicei suficientă pentru a vă face fericit. Iar mângâierea nu vă face fericit doar pe dumneavoastră, ci și pe pisica dvs.

6. Pisicile înseamnă mai puține alergii (pentru copii)

În 2002, Institutul Național de Sănătate a lansat un studiu care a descoperit că copiii cu vârsta sub un an care erau expuși unei pisici aveau mai puține șanse să dezvolte tot felul de alergii. Potrivit lui Marshall Plaut, MD, șeful secției de mecanisme alergice de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, „expunerea îndelungată la animale de companie la începutul vieții pare să protejeze împotriva alergiilor la animale de companie, dar și a altor tipuri de alergii comune, cum ar fi alergia la acarieni, ambrozie și polen.”

7. Chiar și simpla privire a videoclipurilor cu pisici este benefică pentru sănătatea ta

Un studiu realizat de către Universitatea din Bloomington a constatat că vizionarea videoclipurilor cu pisici pe internet mărește energia și emoțiile pozitive, reducând în același timp sentimentele negative. Se pare că toate acele ore petrecute pe YouTube au fost benefice pentru tine.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedent8 lucruri care se vor întâmpla corpului tău dacă începi să mănânci miere în fiecare zi
Articolul următorIgor MUNTEANU: „. Ne-am săturat de guverne care știu tot, controlează tot, se lăfăiesc în banii noștri și nu răspund în fața nimănui”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.