În 15 sate din raionul Soroca vor fi create condiții de aprovizionare cu apă potabilă

0
149
????????????????????????????????????

În 15 sate din raionul Soroca vor fi create condiții de aprovizionare cu apă potabilă. Recent au fost semnate contractele de finanțare în cadrul proiectului „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă locuitorilor a 15 sate din raionul Soroca”, informează Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR). Ceremonia de semnare a avut loc sâmbătă, 6 mai, în satul Ţepilova, comuna Ocolina, contextul sărbătoririi Hramului localității.

Semnăturile pe document și le-au pus directorul ADR Nord, președintele Consiliului Raional Soroca și primarii de Ocolina, Redi-Cereșnovăț, Dubna, Stoicani, Vărăncău, Volovița, Vasilcău și Racovăț.

Potrivit sursei, prin realizarea acestui proiect va fi asigurat accesul la servicii calitative de apă pentru 15.879 de persoane din 15 localităţi rurale ale raionului Soroca. Totodată, proiectul urmărește și regionalizarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare în raionul Soroca prin dezvoltarea managementului operatorului economic existent, până la finalizarea proiectului.

 „ Vor fi construiți 8,2 km aducție de la apeductul magistral Soroca-Bălți până în satul Parcani, 33,02 km de rețele de distribuție în satele Ocolina, Voloave și Parcani, o stație de pompare cu capacitatea de 98,7 m3/h în satul Voloave, 6 rezervoare de acumulare a apei potabile cu capacitatea 100 m3, 3 sisteme autonome de canalizare pentru grădiniță și școală format din rețea de evacuare și hazna, o stație de epurare în satul Ocolina” , a menţionat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Valoarea totală a proiectului este de 23.756.010 de lei, din care 225.600 de lei reprezintă contribuția Primăriei comunei Parcani. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 7.000.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017. Proiectul va fi implementat în decurs de 24 de luni.

Articolul precedentColaborare pentru ghidare în carieră a tinerilor
Articolul următorOBSERVATORUL: 9 mai – Cine sărbătoreşte şi cine nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.