„World Scholar’s Cup” revine în Republica Moldova: Pregătiți-vă să vă testați cunoștințele!

0
184

Toți școlarii din țara noastră sunt încurajați să-și testeze cunoștințele în cadrul uneu competiții internaționale cu genericul „World Scholar’s Cup”. Evenimentul este găzduit pentru a treia oară de către Școala Internațională Heritage și își propune să adune sute de elevi, profesori și voluntari din toate colțurile țării. Etapa regională a acestei competiții va avea loc pe data de 20 mai la Chișinău.

Pentru a participa, instituțiile de învățământ din țară pot înregistra una sau mai multe echipe, fiecare echipă fiind formată din trei elevi cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani, 10 și 13 ani sau 14 ani și peste. Se așteaptă elevi pasionați de descoperirea și îmbogățirea cunoștințelor, care sunt capabili să argumenteze în dezbateri, să colaboreze eficient în echipă, să aibă cunoștințe solide de limbă engleză, să fie înzestrați cu abilități excelente de comunicare și să aibă o gândire critică, ageră și creativă.

„Competițiile organizate în anii precedenți ne-au arătat cât de deschiși și receptivi sunt elevii să învețe lucruri noi, să descopere și să contribuie la dezvoltarea lor personală și a comunităților din care fac parte. Și ediția din acest an va fi o experiență extraordinară, motiv pentru care încurajăm copiii și adolescenții să se înscrie în concurs și să combine armonios spiritul competitiv cu distracția. De mai bine de cinci ani, prin dezvoltarea și stimularea gândirii critice, Heritage încurajează elevii să facă parte din circuitul academic internațional și o comunitate globală”, a menționat Inga Chiosa, Director adjunct pentru instruire, Școala Internațională Heritage.

Concursul va cuprinde patru probe: dezbateri în echipă, scriere în echipă, test de cunoștințe generale și evenimentul principal – „Scholar’s Bowl”. Competiția se va desfășura în limba engleză, iar subiectul ediției din acest an este „Reconstructing the Past”.

Câștigătorii evenimentului regional desfășurat la Chișinău vor concura cu reprezentanții altor țări în Runda Globală „World Scholar’s Cup”, care va avea loc în perioada 26-30 iulie la Londra, Marea Britanie.

Echipele formate din câte 3 elevi se pot înscrie în competiție până în data de 10 mai 2023, descărcând formularul de la acest link și trimițându-l completat (în format .docx) la adresa de e-mail contact@scholarscup.org.

„World Scholar’s Cup” se desfășoară anual în peste 50 de țări (cu excepția perioadei pandemice, când concursul a fost suspendat). În Republica Moldova celebra competiție a fost găzduită și în anii 2018 și 2019 de Școala Internațională Heritage, singura Școală Cambridge din Republica Moldova, întrunind elevi și profesori de la diverse școli din întreaga țară. Câștigătorii rundelor de la Chișinău au participat ulterior la Rundele Globale, de unde au revenit cu multiple medalii de aur și argint.

sursa: infomarket.md

 

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentFlorești: unde și când va stinge lumina, în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță
Articolul următorPasagerii care au procurat biete la avion, iar serviciul nu le-a fost prestat, își pot recupera banii
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.