Vineri la Soroca vor avea loc consultări publice privind noua strategie de reformă a administrației publice

0
170

În perioada 10-17 februarie 2023, reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului și Cancelariei de Stat vor discuta față în față cu toți actorii interesați de dezbaterea publică a proiectului Strategiei de reformă a administrației publice pentru anii 2023-2030.

 Vor fi organizate 10 evenimente regionale la care sunt așteptați primari, președinți de raioane, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, funcționari publici și colaboratori ai serviciilor desconcentrate, consilieri locali, raionali și municipali, dar și reprezentanți ai comunității internaționale, organizațiilor neguvernamentale și mediului de afaceri, presei naționale și locale.

Vineri, 17 februarie, va fi organizată o întâlnire la Soroca pentru reprezentanții raioanelor Drochia, Florești și Soroca. Proiectul Strategiei de reformă a administrației publice pentru anii 2023-2030 este disponibil pentru consultări publice pe portalul www.particip.gov.md, la următorul link: https://bit.ly/3jt5YMB 

Până la 17 februarie, Cancelaria de Stat va sistematiza toate propunerile de modificare a noii strategii pentru elaborarea documentului final propus spre aprobare în ședință de Guvern.

Proiectul Strategiei reprezintă viziunea Guvernului privind transformarea administrației publice centrale și locale, în contextul aderării la Uniunea Europeană și al noilor realități socio-economice. Aceasta înseamnă o administrație publică centrală și locală eficientă, transparentă și responsabilă, capabilă de perfecționare permanentă, care oferă servicii accesibile și de calitate cetățenilor și mediului de afaceri din Republica Moldova, contribuind astfel la bunăstarea societății și la consolidarea coeziunii sociale. 

„Proiectul Strategiei pe care îl propunem publicului larg pentru consultare a fost discutat la etapa inițială cu reprezentanții autorităților publice locale și centrale, dar și cu partenerii externi ai Republicii Moldova. Acest dialog va continua, pentru că ne dorim o strategie care să reprezinte întreaga societate. De aceea, fiecare propunere de îmbunătățire a documentului este importantă și va fi examinată minuțios de Cancelaria de Stat”, a menționat secretarul general al Guvernului, Igor Talmazan. 

Până la 17 februarie, Cancelaria de Stat va colecta toate propunerile de modificare a noii strategii de reformă a administrației publice. De asemenea, vor fi organizate discuții publice în mai multe localități din țară, la care reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului și Cancelariei de Stat vor prezenta principalele schimbări ce urmează să aibă loc, conform strategiei, până în 2030 și vor răspunde la întrebările publicului.


Articolul precedentO seară literar – muzicală în memoria lui Grigore Vieru / VIDEO
Articolul următorEchipa cu care premierul desemnat, Dorin Recean, merge azi în Parlament să ceară votul
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.