Veste proastă pentru automobiliști : primele de referință pentru asigurarea obligatorie RCA s-au scumpit cu 14,94 la sută

0
291

   Comisia Națională a Pieței Financiare a decis că, începând cu data de 1 decembrie 2020, primele de referință pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă se scumpesc în medie cu 14,94%. Conform aceleiași decizii , pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto externă, primele de referință stabilite anterior rămân în vigoare.

Pe de altă parte, vă reamintim că începând cu data de 1 iulie 2019, în Republica Moldova a fost pus în aplicare un nou mod de prezentare, avizare și aplicare a calculelor actuariale ale primelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto  internă și externă. Adică, dacă până la 1 iulie 2019 prețurile pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă internă și Cartea Verde erau stabilite de Autoritatea de Supraveghere, apoi după această dată companiile de asigurări își stabilesc individual prețurile pentru polițele vândute. Cu o precizare obligatorie: autoritatea de supraveghere cel puțin odată pe an, în baza datelor statistice generalizate și condițional validate la nivel de piață, calculează în baza unei Metodologii și aprobă prima de referință aferentă asigurării de răspundere civilă auto internă și externă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.